IMO

Roark Capital Group neemt moederbedrijf IMO wasstraten over

Het Amerikaanse bedrijf Roark Capital Group heeft de International Car Wash Group (ICWG) overgenomen van investeringsmaatschappij TDR Capital. Laatstgenoemde is vooral bekend als de investeerder achter EG Group, dat in onder meer Nederland veel Texaco-stations exploiteert. Wat voor bedrag precies met de deal gemoeid is, werd niet bekendgemaakt. De ICWG is de grootste carwash-organisatie van de wereld. Er worden meer 35 miljoen auto’s per jaar gewassen, verspreid over 900 locaties in Europa, de Verenigde Staten en Australië. 

In 1965 werd ICWG in Duitsland opgericht. Sindsdien is hard gewerkt om het netwerk van het bedrijf te vergroten. Momenteel hebben ze in Europa ongeveer 750 locaties. In de Verenigde Staten zijn dit er meer dan 100. Het bedrijf richt zich op een groep klanten die een snelle en goede kwaliteit wasstraat zoeken voor een redelijke prijs. De uitvoerend voorzitter van ICWG is blij met de deal. “We zijn enthousiast om met Roark samen te gaan werken. Ik denk dat ze ons zeker gaan helpen verder te groeien.”

IMO

In Nederland zijn ook carwashes van de ICWG actief onder de naam IMO. Onder deze noemer heeft de organisatie niet alleen vestigingen in ons land, maar ook in andere landen. In totaal zijn er zo’n 750 wasgelegenheden in Europa. CEO Bill Derwin zegt over de deal: “Roark brengt een flinke kennis van consumenten met zich mee. Daarnaast hebben ze veel kennis over bedrijfsvoering die veel gaat toevoegen.”

Ezra Field is Managing Director van Roark en ook zij is blij met de nieuwe investering. “Het model van ICWG zorgt voor een hoge kwaliteit voor een betaalbare prijs. Het is een aantrekkelijk business model in de huidige markt, zeker voor consumenten die gemak en kwaliteit zoeken.” De investeringsmaatschappij heeft een omzet van 2 miljard dollar.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.