Carwash, Plas, Retie, Belgie

Belgische carwash eigenaar plaatst foto vandalist online

Een nog onbekende man brak maandagmorgen om 08:00 een geldautomaat open bij Carwash Plas aan de Europalaan in Retie in België. Ondanks de scherpe beveiliging kon de dader er toch vandoor gaan met de inhoud van het geldkastje van de kranen. “Het is waarschijnlijk niet meer dan een paar euro geweest. Omdat het vroeg op de morgen was en de wasgelegenheid pas net open was, kan er niet veel muntgeld in hebben gezeten”, vertelt eigenaar Wim Gijbels (38). 

Gijbels plaatste de beelden online op zijn Facebook om een duidelijk signaal af te geven. “Ik ben het strontbeu, door dit soort mensen word ik op kosten gejaagd. Mijn schade is hoger dan het bedrag dat is buitgemaakt.” Hoeveel dat precies is weet de ondernemer nog niet. “Ik heb een offerte opgevraagd. Ik vermoed dat het deze keer wel mee zal vallen, het systeem is vooral verwrongen, met wat geluk is het dus verwaarloosbaar.”

Beveiliging

Al zes keer eerder wisten inbrekers de wasgelegenheid, die enigszins afgelegen ligt te vinden. “Al onze sloten van de geldautomaten zijn inmiddels van een alarm voorzien, behalve degene die nu is opengebroken.” Om verdere inbraken te voorkomen werden slagbomen bij de ingang van het terrein geplaatst. “Door deze relatief kleine, maar effectieve investering zijn er al twee mensen met de verkeerde bedoelingen aangehouden nog voor ze daadwerkelijk wat hebben kunnen stelen.”

De ondernemer heeft tegenwoordig een monitor naast zijn bed staan. “Wanneer er beweging wordt gedetecteerd op het terrein dan krijg ik een signaal. Ik kan dan gelijk kijken wat er aan de hand is en indien nodig de politie inschakelen.” Om inbraken bij zijn stofzuigersysteem tegen te gaan besloot hij eerder al om hiervan een gratis dienst te maken. “Zo voorkom ik in ieder geval dat ze hier proberen in te breken.”

vandalist

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.