Matz Carwash, Deventer

Matz Carwash vernieuwt in kader van duurzaam ondernemen

Matz Carwash zet stappen in de missie die het heeft: duurzaam ondernemen. De velgenreiniger wordt verbeterd, de entree wordt vernieuwd met een lava-boog en het befaamde VIP-programma wordt daarmee geüpgraded. Het streven is om het milieu zo min mogelijk te belasten, zonder aan kwaliteit in te boeten.

Het afvalwater dat bij de wassingen in de wasstraat wordt opgevangen, wordt momenteel al gefilterd en voor 95 procent gerecycled. Zo nu en dan wordt water ook uit een eigen bron gehaald en gereed gemaakt om in het wasproces op te nemen. Afgelopen jaar werden 456 zonnepanelen op het dak van de carwash geplaatst om ook zo min mogelijk energie te gebruiken. Het bedrijf werkt voor 50 procent met medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt, volgens het medium Stedendriehoek. De wasstraat werkt daarvoor samen met het UWV.

Zutphen

In 2018 wordt in Zutphen de tweede vestiging van Matz Carwash geopend. De gemeente is blij met het duurzamere alternatief voor het wassen van auto’s. Het zelf wassen op de oprit is volgens hen niet goed voor het milieu. Nog dit jaar wordt begonnen met de bouw van het filiaal aan de Pollaan, waar ongeveer 3000 vierkante meter oppervlakte in gebruik wordt genomen.

De ondernemer verwacht veel van zijn nieuwe wascentrum. Hij denkt zelf een toplocatie gevonden te hebben voor de bouw in de buurt van de McDonald’s, waar ook een nieuwe wijk in de buurt zal verrijzen. Het moet qua opzet ongeveer hetzelfde worden als zijn andere vestiging. De wasstraat wordt zo’n 50 meter lang en er komen 24 overdekte stofzuigplaatsen. Ook bij de nieuwe vestiging komen VIP-programma’s, een combinatie tussen interieur- en exterieurreiniging.

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos was tot 2018 de vaste redacteur van vakblad CarwashPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.