Car Cleaning, Middelkerke, België

Radiostation en stand-alone carwash gecombineerd in Middelkerke

In de buurt van het Belgische Middelkerke is afgelopen week Carwash CGS geopend. Een wasbedrijf met hoge stand-alone roll-over van Washtec speciaal om ook hogere voertuigen te kunnen wassen, iets dat voorheen nog niet kon in de regio. Naast de nieuwe carwashunit gaat het complex aan de Torhoutsesteenweg ook onderdak bieden aan een lokaal radiostation; Radio Melinda. 

In minder dan drie maanden werd de carwash van Chris Schoutteet gebouwd volgens Nieuwsblad. Volgens hen is het uniek dat de carwash onbemand is. Het familiebedrijf is met de nieuwe carwash begonnen aan een nieuwe fase. De familie is al lang actief in de autosector. De grootvader van de huidige eigenaar begon het bedrijf als garage Schoutteet in Leffinge.

Familie

De vader van Chris leerde het vak van zijn vader en startte een bedrijf in Oostende. Deze zaak wordt nog altijd uitgebaat door de familie. Toen zijn oma overleed kon Chris, het terrein waar hij nu zijn carwash heeft gebouwd, kopen. Hij wilde een uniek bedrijf neerzetten om zijn grootouders te eren. Het moest een speciaal project worden. Vandaar ook dat de ondernemer koos voor een hoge roll-over van Washtec. Een machine waar naast auto’s ook bestelwagens, campers en kampeerwagens doorheen kunnen. Daarnaast is alles zo ingericht dat alles automatisch gebeurt en er zodoende ook geen personeel werkt.

In 1982 werd door een lid van de familie Schoutteet een radiostation opgericht. De oprichters van dit station zijn inmiddels overleden, het radio station niet. Radio Melinda is nog altijd actief en kreeg onlangs erkenning voor het frequentiepakket Middelkerke-Nieuwpoort. Er werd tot op heden altijd radio gemaakt vanuit een caravan. De oom van Chris is nog altijd voorzitter van het station, en hij had zijn oom beloofd om ervoor te zorgen dat de zender kon blijven bestaan. Speciaal daarvoor werd dan ook ruimte gecreëerd bij de nieuwe wasgelegenheid.

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos was tot 2018 de vaste redacteur van vakblad CarwashPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.