De Walvis, Delft, wasstraat

Wasstraat De Walvis in Delft dicht, nieuwe locatie niet gevonden

Wasstraat De Walvis in Delft sluit op 10 december definitief haar deuren. Na acht jaar op een volgens de eigenaar, mooie locatie te hebben gezeten, komt er nu een einde aan de bedrijfsvoering daar. “Op de locatie die dus helaas verdwijnt, heeft eigenlijk altijd een wasstraat gezeten”, vertelt Marcel van Veen, eigenaar van De Walvis.

Meer dan een jaar werd door hem gezocht naar een alternatieve locatie, zowel binnen Delft als elders in Nederland. Volgens hem is het echter moeilijk door de aangetrokken markt om een betaalbare goede locatie te vinden. “We hebben tot op heden niets gevonden, het valt ook niet mee om in de huidige markt iets te vinden.” Hij is teleurgesteld dat er ineens zo’n abrupt einde komt aan de wasstraat.

Delft

“Van begin af aan wisten we al dat het zou kunnen gebeuren dat we een keer ruimte zouden moeten maken voor bijvoorbeeld uitbreiding van het winkelcentrum.” Door de crisis stonden de bouwplannen van het winkelcentrum echter in de ijskast. “Nu het winkelcentrum wel wil uitbreiden moeten wij en het Tinq tankstation dat naast ons zit, noodgedwongen plaatsmaken.” Hij kijkt met een dubbel gevoel terug op de locatie.

De locatie vlak bij het winkelcentrum was mooi, maar ook heel moeilijk. “De randvoorwaarden zijn perfect maar de aantallen qua wassingen vielen best tegen.” Hij denkt dat dit te wijten was aan het publiek in Delft. “Er zijn best veel ouderen en studenten in Delft natuurlijk, zij vormen niet echt het perfecte waspubliek”, aldus Van Veen. Uiteindelijk werd dan ook heel hard gewerkt om de wassingen omhoog te krijgen.

Afhandeling

De Walvis deed veel aan advertenties en bedacht veelvuldig acties om mensen te trekken. “Uiteindelijk laten we toch nog best een flinke groep vaste wassers achter. Gelukkig hebben we een deal kunnen sluiten met een wasstraat van Bob, daar kunnen onze klanten straks terecht met het wastegoed op de passen”, zegt hij. Tot de sluiting worden alle wasprogramma’s aangeboden voor een bedrag van €7,50. Dit wordt volgens de eigenaar gedaan als bedankje naar alle klanten.

Hoewel het voor klanten netjes wordt afgehandeld, blijft Van Veen intussen zoeken naar een geschikte locatie. “Wij moeten straks alles gaan demonteren, dat kost een hoop tijd en geld en uiteindelijk blijven we dus met de machines zitten. Het best zou natuurlijk zijn om voor die tijd een oplossing te hebben. Mensen lopen de deur nou niet bepaald plat voor een tweedehands wasstraat.” In totaal blijft wasstraat De Walvis nog wel actief op de overige vijf locaties.

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos is vaste redacteur van vakblad CarwashPro en zo nu en dan schrijft hij voor wat andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.