Hanex, Veghel, Oss, carwash, voedselbank

Hanex-carwashes halen geld en snoep op voor Voedselbank

De drie Brabantse carwashbedrijven van Hanex hielden van 28 oktober tot en met 31 oktober een hele speciale, ludieke Halloween actie. Klanten konden in ruil voor een zak snoep voor de Voedselbank, flinke korting krijgen op het beste wasprogramma van Hanex. Zowel in Oss, Heesch als Veghel werd goed gebruik gemaakt van de actie. Er werden in totaal meer dan 1000 zakken snoep ingezameld.

Het idee voor de actie werd afgeleid van het Amerikaanse ‘trick or treat’ waarbij kinderen tijdens Halloween langs de deuren gaan voor snoep. “We noemden de actie ‘traktatie voor een traktatie’ omdat vooral het trakteren bij onze actie centraal stond. De klant trakteert ons op snoep, wij trakteren de klant op korting en de Voedselbank kan veel gezinnen trakteren op iets extra lekkers. Wij vonden de periode hiervoor ook uitstekend, met de feestdagen in het vooruitzicht”, legt marketingmanager Amy Kouwenberg uit.

Snoep en geld

Speciaal voor klanten die geen snoep bij zich hadden werd een oplossing verzonnen. Zij konden op de carwash locaties nog een zak snoep kopen. Zowel de zak snoep, als de opbrengst hiervan werden gedoneerd aan de Voedselbank. “Hierdoor konden wij zowel Voedselbank Oss als Voedselbank Veghel ook blij maken met een cheque van €500. Het was ook heel leuk om te zien dat onze klanten met bijvoorbeeld een maandabonnement een zak snoep kochten, ondanks dat zij geen gebruik maakten van de korting. Alle klanten waren erg betrokken en actief om zoveel mogelijk op te halen voor de Voedselbank”, zegt ze.

De actie was een enorm succes voor zowel de Voedselbank als Hanex. “Een geweldige actie”, complimenteerde Yvon Langens, coördinator van de Voedselbank Oss de medewerkers van Hanex. “Vaak kunnen we onze cliënten pas na de jaarwisseling blij maken met pepernoten en snoep. Dit jaar is het mogelijk om vóór Sinterklaas dit snoep uit te delen, zodat de kinderen ook eens iets lekkers in de schoen kunnen ontvangen”, vertelt Langens enthousiast. Als laatste verassing van Hanex trakteert directeur Rob van Herpen alle vrijwilligers die werkzaam zijn bij de Voedselbank van Oss en Veghel op een gratis wasbeurt. Ook deze 85 vrijwilligers verdienen het om in het zonnetje te worden gezet volgens hem.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Hanex-carwashes halen geld en snoep op voor Voedselbank | CarwashPro
Hanex, Veghel, Oss, carwash, voedselbank

Hanex-carwashes halen geld en snoep op voor Voedselbank

De drie Brabantse carwashbedrijven van Hanex hielden van 28 oktober tot en met 31 oktober een hele speciale, ludieke Halloween actie. Klanten konden in ruil voor een zak snoep voor de Voedselbank, flinke korting krijgen op het beste wasprogramma van Hanex. Zowel in Oss, Heesch als Veghel werd goed gebruik gemaakt van de actie. Er werden in totaal meer dan 1000 zakken snoep ingezameld.

Het idee voor de actie werd afgeleid van het Amerikaanse ‘trick or treat’ waarbij kinderen tijdens Halloween langs de deuren gaan voor snoep. “We noemden de actie ‘traktatie voor een traktatie’ omdat vooral het trakteren bij onze actie centraal stond. De klant trakteert ons op snoep, wij trakteren de klant op korting en de Voedselbank kan veel gezinnen trakteren op iets extra lekkers. Wij vonden de periode hiervoor ook uitstekend, met de feestdagen in het vooruitzicht”, legt marketingmanager Amy Kouwenberg uit.

Snoep en geld

Speciaal voor klanten die geen snoep bij zich hadden werd een oplossing verzonnen. Zij konden op de carwash locaties nog een zak snoep kopen. Zowel de zak snoep, als de opbrengst hiervan werden gedoneerd aan de Voedselbank. “Hierdoor konden wij zowel Voedselbank Oss als Voedselbank Veghel ook blij maken met een cheque van €500. Het was ook heel leuk om te zien dat onze klanten met bijvoorbeeld een maandabonnement een zak snoep kochten, ondanks dat zij geen gebruik maakten van de korting. Alle klanten waren erg betrokken en actief om zoveel mogelijk op te halen voor de Voedselbank”, zegt ze.

De actie was een enorm succes voor zowel de Voedselbank als Hanex. “Een geweldige actie”, complimenteerde Yvon Langens, coördinator van de Voedselbank Oss de medewerkers van Hanex. “Vaak kunnen we onze cliënten pas na de jaarwisseling blij maken met pepernoten en snoep. Dit jaar is het mogelijk om vóór Sinterklaas dit snoep uit te delen, zodat de kinderen ook eens iets lekkers in de schoen kunnen ontvangen”, vertelt Langens enthousiast. Als laatste verassing van Hanex trakteert directeur Rob van Herpen alle vrijwilligers die werkzaam zijn bij de Voedselbank van Oss en Veghel op een gratis wasbeurt. Ook deze 85 vrijwilligers verdienen het om in het zonnetje te worden gezet volgens hem.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.