supertank bunschoten Spakenburg

Bunschoten-Spakenburg krijgt met Bling Bling groot wascentrum

In Bunschoten-Spakenburg moet de komende maanden een fors wascentrum verrijzen. Er komt een truckwash, een rollover voor hoge bestelbussen, een kettingwasstraat voor personenauto’s en drie wasboxen inclusief stofzuigers en overige accessoires. Ook is er een ruimte voor detailing. De nieuwe wasgelegenheid heeft de naam Bling Bling gekregen. Op hetzelfde terrein komt ook een Supertank-tankstation met een goed uitgeruste shop. Initiatiefnemers zijn Jouke Koelwijn en Ad Beukers (Links en rechts op de foto). 

De fundering is reeds gestort op het industrieterrein Haarbrug-Zuid in Bunschoten-Spakenburg. Na een officiële openings handeling werd ook begonnen met de bouw van het Supertank-station, dat ervoor moet zorgen dat Bling Bling-carwash, zoals het wascentrum gaat heten, voldoende aantrekkingskracht krijgt op de wijde omgeving. In totaal nam de planning en voorbereiding voor de bouw zo’n 3 jaar in beslag.

Beukers en Koelewijn kwamen er jaren geleden van elkaar achter dat ze allebei een carwash wilde uitbaten in Bunschoten-Spakenburg. Na jaren planning en voorbereiding begint deze wasgelegenheid nu eindelijk in zicht te komen voor beide ondernemers. “We komen allebei uit het zelfde dorp. Dat is ook één van de redenen dat we denken dat dit echt een succes gaat worden. Het is heel erg “ons kent ons” in het dorp”, vertelt Beukers. Hij liep eigenlijk vanaf zijn twintigste al met het idee voor een truckwash. “Ik reed toen met karren en bussen en moest altijd ver rijden om alles schoon te krijgen. Om dit alleen op te zetten leek me toen te ingrijpend zegt hij lachend.

Kennismaking

De twee kwamen jaren geleden per toeval met elkaar in contact. “Mijn vrouw heeft een meubelwinkel in het dorp. We leverden redelijk wat bestellingen bij Jouke, hadden daardoor veel contact met elkaar”, zegt hij. Uiteindelijk ontstond er een hechte vriendschap tussen de twee. Tegenwoordig gaan ze ook regelmatig met beide gezinnen op vakantie. “Een aantal jaar geleden kwamen we achter onze gezamenlijke aspiraties.”

Tijdens een etentje op skivakantie hadden de twee het erover hoe ze zichzelf in de toekomst zagen. Wat ze graag zouden willen. “Toen kwam ik erachter dat Jouke al een hele tijd met het idee voor een carwash rondliep. Het was zo enorm toevallig, aangezien ik hetzelfde idee had.” Na de vakantie werd gelijk overgegaan tot actie. Er werd een planning gemaakt en relevante partijen werden geconsulteerd.

Carwash

Na het benaderen van de eerste carwashleverancier was het gelijk raak voor de compagnons. “We hebben daarna niet meer verder gezocht. De persoonlijke benadering en goede adviezen van EenzetCarwash zorgden ervoor dat we niet eens meer offertes aan andere bedrijven hebben opgevraagd. Mede door hun inzet hebben we echt mooie plannen kunnen vormen. Het wordt echt groots als alles straks klaar is”, zegt hij. Het grootste gedeelte van de wasgelegenheid wordt van glas, dit om een open uitstraling te creëren en omdat de ondernemers dat zelf het mooiste vinden.

De behoefte aan een goede truckwash in de regio is volgens Beukers zeker aanwezig. “De dichtstbijzijnde truckwash zit hier echt heel ver vandaan. Aangezien er veel grote bedrijven in het dorp zitten, was er echt een gemis.” In het verleden moest hij zelf zijn vrachtwagen met verkoopwagen wassen. Dat kostte hem soms een hele ochtend of middag.

Plannen

Hoe het wascentrum er uit komt te zien, begint al enigszins duidelijk te worden bij de officiële openingshandeling, die plaatsvond op woensdag 1 november. Hierbij werden de brandstoftanks van Supertank, het tankstation dat vóór het wasgedeelte komt, in de grond geplaatst. Uit de vormen van de gestorte funderingen blijkt al dat er flink veel mogelijkheden zullen komen, zowel voor auto’s als hogere voertuigen.

“Het idee begon uiteindelijk allemaal met een truckwash. Dat moest de basis worden. We bouwen een grote hal waar twee truckwashes naast elkaar kunnen staan. De eerste wordt gelijk in gebruik genomen, in de tweede hal gaan we in eerste instantie auto’s detailen”, zegt Beukers.

Op het allerlaatste moment werd vanwege de hoge frequentie wassingen die verwacht worden voor personenauto’s, besloten om in plaats van de geplande twee stuks Tandem Rollovers een korte Istobal wasstraat type 4TA te plaatsen. “Deze kleinere versie van de wasstraat met een kettinglengte van 16 meter kan meer wassingen per uur aan dan beide tandem rollovers en biedt ook meer beleving voor onze wasklanten. Vandaar dat we hiervoor hebben gekozen.

Afbeelding: Artist impression van het nieuwe complex

Bling Bling, Bunschoten, Spakenburg,

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos was tot 2018 de vaste redacteur van vakblad CarwashPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.