DiBO, roll-over, carwash

DiBO projects neemt machines mee naar Tankstation Vakbeurs

DiBO Projects zal dit jaar op de Tankstation vakbeurs aanwezig zijn met haar self-carwash concept NEW 2000, haar nieuwe contactloze betaalsysteem en haar DiBO S4 wasportaal. De producent van professionele reinigingsapparatuur uit Arendonk in België, wil zich aankomend jaar weer flink op de roll-over markt richten. Met haar nieuwe lijn roll-overs heeft het bedrijf een machine gevonden om de strijd aan te gaan. 

DiBO Project(s) richt zich op de invulling van wasinstallaties van klanten, van auto’s tot aan treinen. “In onze voertuigwasinstallaties worden voertuigen efficiënt en kostenbesparend gewassen, mét oog voor het milieu: minder waterverbruik, goede chemiedosering, wateropvang, zuivering en hergebruik”, zegt Jeroen van der Fijnaart van het bedrijf.

NEW 2000

Allereerst presenteert DiBO een nu al populaire self-carwash. “De DiBO NEW 2000 is perfect voor twee of meer wasplaatsen, voorzien van een intelligente sturing en een afzonderlijk technische ruimte”, zegt hij. In deze laatste worden alle machines en toestellen, de voorraadtanks en de geldwisselautomaat gemonteerd. De self-carwashinstallatie kan geplaatst worden met of zonder gebouw.

De wasboxen kunnen dus eveneens in een bestaande ruimte of in een eigen carwash-gebouw gemonteerd worden. “De technologie achter het concept leent zich bovendien uitstekend voor custom-built realisaties. Je bepaalt zelf de inrichting, het aantal wasplaatsen, de wasprogramma’s en waar de bedieningspanelen zullen komen: geïntegreerd in de steunkolommen van het gebouw of als vrijstaande bedieningstotem”, licht hij toe.

Contactloos betalen

Eén van de meest recente innovaties is een betaalsysteem, waarbij je geen cash geld meer nodig hebt en contactloos kan betalen. “Dit systeem werkt heel eenvoudig. De gebruiker geeft eerst het gewenste bedrag in op het bedieningspaneel, dat gemaakt is uit inbraakveilig en aanraakgevoelig glas. Vervolgens kiest hij zijn betaalmethode: via een app op de smartphone, via een debet- of kredietkaart met NFC-functie, via de Android Pay app of via een nieuw type waskaart die je via de app kan opladen. Eens de betaling in orde is verschijnt de wastijd op het scherm en kan men aan de slag.”

Het systeem is volgens hem met open armen ontvangen en al op enkele plekken in Nederland geïnstalleerd. “Het is een snel, gemakkelijk en veilig systeem, zowel voor de gebruiker als voor de eigenaar van de carwash.” Deze laatste heeft volgens hem met dit systeem namelijk geen cash geld meer in omloop en heeft bovendien onmiddellijk een duidelijk overzicht van de betalingen.

DiBO S4 wasportaal

Dit speciale roll-over instapmodel vormt het pronkstok van de stand van de wasmachine fabrikant. “De DiBO S4 combineert eenvoud en resultaat voor succes en langdurige betrouwbaarheid. Dit type wasportaal leent zich uitermate voor fleet wash. Eveneens is de DiBO S4 de perfecte machine voor bijvoorbeeld garages en concessiehouders, die een gewassen wagen als extra service na een onderhoud aanbieden”, aldus Van de Fijnaart. Dat is ook waar de machines momenteel voornamelijk geplaatst zijn.

Het wasportaal is uitgerust met een dakborstel, zijborstels, wielwassers en een dakdroger. De hogedrukpomp zit in de machine verwerkt, zodat er plaats wordt uitgespaard in de technische ruimte. De S4 is eveneens voorzien van een door fotocellen bestuurd LED-stoplicht, waarbij groen verlichte pijlen en een rood stoplicht helpen bij het juist positioneren van het te wassen voertuig. De machine kan opgevouwen worden voor transport, zonder dat het nodig is om alle kabels en slangen los te koppelen. Hierdoor is de machine gemakkelijk en in één stuk te transporteren, én eenvoudig en snel te installeren. Bezoek de stand van DiBO met nummer B3 201 tijdens de Tankstation Vakbeurs op 14 november.

button, registratie, tvb

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.