Leuvensesteenweg

Driemaal geen scheepsrecht voor grote wasstraat bij Zaventem

Leuvensesteenweg

Er mag geen grote wasstraat aan de Leuvensesteenweg in Zaventem/Nossegem in België komen. PVG Projects probeert al geruime tijd de benodigde vergunningen te krijgen voor een megacarwash aan de drukke doorgaande weg. De gemeente vreest echter voor een nog grotere overbelasting van de weg, waar het momenteel al vaak erg druk is.

Het college in Zaventem is niet bereid om de benodigde bouwkundige vergunning te verstrekken. Dit na een negatief advies van de mobiliteitsambtenaar. Eerder al probeerde het bedrijf Conimmo NV op dezelfde plaats een vergunning te krijgen voor de wasstraat. Dit bedrijf kreeg twee keer eerder al geen vergunning. PVG Projects hoopte voor de locatie wel een vergunning te bemachtigen.

Drukte

Het bedrijf dat de vergunning aanvroeg, wil volgens Hln 180.000 auto’s wassen. Uit het businessmodel blijkt echter dat er 350.000 wagens per jaar gewassen kunnen worden. De gemeente is bang dat een wasstraat met een dergelijke capaciteit voor files op de al drukke weg zou zorgen. Daarnaast wordt gevreesd voor ongelukken, omdat er geen fietspaden of goede voetpaden in de buurt zijn. Het is niet bekend of de projectgroep in beroep zal gaan tegen de uitspraak. Momenteel wordt door het lokale bestuur ook gekeken naar de milieuvergunning voor de locatie.

Protest

Er wordt al enkele jaren protest gevoerd tegen de komst van een carwash op de locatie. Begin 2015 namen omwonenden een advocaat in de hand om een wasstraat op deze plek te voorkomen. Het project stond toen onder leiding van Conimmo NV, dat tweemaal probeerde om een vergunning te krijgen. Advocatenkantoor UrbanLaw wist met enkele bewoners een stokje voor de carwash te steken. Onder andere geluidsoverlast was een groot struikelblok voor veel omwonenden. Daarnaast zouden ze bang zijn voor de verkeersveiligheid.

De ondernemer achter Car Wash & Go, dat aan dezelfde weg zit, gaf toentertijd aan ook zeker niet blij te zijn met een dergelijk grote wasstraat op slechts 200 meter van zijn locatie.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.