Lava intensief, Lava, HDR, schuim

Jaaroverzicht 2017: carwashwereld in beweging

ongebruikt

Het sleutelwoord in de carwashwereld afgelopen jaar was beleving. Volgens veel fabrikanten en ondernemers wordt het verschil in kwaliteit van de machines steeds kleiner. Onderscheiden doe je vooral door uit te blinken in service. Voor ondernemers is beleving vooral belangrijk, er wordt meer en meer ingesprongen op bepaalde thema’s. Discowassen en overige initiatieven maken een opmars. Wasstraatondernemers zoeken originele manieren om zich van de concurrentie te onderscheiden. Verschillende grote projecten werden in 2017 gerealiseerd.  

Bob Autowas, het bedrijf van ondernemer Mark de Graaf, liet flink van zich horen afgelopen jaar. Niet alleen werden er obligaties uitgegeven, meerdere wasstraten werden bovendien door het concern overgenomen. De Graaf liet weten een heus imperium te willen opbouwen in Nederland. Datzelfde wordt ook gedaan door de familie Kuzee. Die opende enkele nieuwe locaties in Zeeland en bouwt momenteel de grootste wasgelegenheid van de provincie, die in 2018 wordt geopend.

Bijzondere projecten

Eén van de meest in het oog springende projecten afgelopen jaar in Nederland is toch wel de wasstraat van Dennis van Steenbrugge in Nieuwerkerk aan den IJssel. De wasstraat, die in het teken staat van de jaren zeventig, opende in 2017. Borstelproducent Brushcom opende afgelopen jaar een eigen wasstraat in Oss. De wasgelegenheid gaat fungeren als een soort showroom voor de producten die gemaakt worden. Vooral veel nieuwe concepten worden in de wasstraat gehangen.

Qua architectuur sprong een project er in 2017 uit. Een tankstation met een wasgelegenheid onder de rook van Amsterdam. Afgelopen jaar opende Shell De Rijp op de nieuwe locatie. Een ander groot project dat afgelopen jaar werd gerealiseerd was De Autowasboulevard in Zeist. De ondernemer achter de rotondereclames startte zijn eigen wasstraat. Een ander mooi project bij een tankstation was dat van Shell De Wetering. Een overzichtelijke washal met veel glas en een verkorte interieurband vlakbij Utrecht. Helemaal tegen het einde van het jaar werd er nog een grote wasstraat geopend in Epe. De straat zelf werd uitgevoerd in het zwart, iets dat zeker voor Nederland uniek is.

Foto: Shell De Wetering

wasstraat, shell, De wetering,

Nieuwe introducties

Naast veel nieuwe projecten stonden ook de fabrikanten niet stil. Istobal kwam met een nieuwe roll-over uit de M’nex-serie. De wereldprimeur was dankzij Eenzet Carwash in Nederland. Deze werd geplaatst in Zeeland. Een nieuwe speler voor de Nederlandse markt was wasstraatleverancier Dico. Afgelopen jaar werd er een tak in ons land opgericht. Sindsdien hebben Jeroen Visser en Theo Heikamp enkele grote wasstraten verkocht.

Het van oorsprong Duitse Christ kwam eind 2017 met een nieuwe roll-over. Net na de Tankstation Vakbeurs werd dit nieuwe model gelanceerd. In België stond de branche op zijn kop. Er werd een branchevereniging opgericht. Deze pakte meteen het probleem aan van illegale handwassers die op oneerlijke wijze concurreren met de wasstraten die de regels wel volgen.

DiBO plaatste in het afgelopen jaar vooral veel wasboxen. De roll-over installaties van het bedrijf werden op interessante plaatsen neergezet. Enkele grote projecten werden op het spoor gerealiseerd. Washtec introduceerde dit jaar een nieuwe techniek voor wasstraten. Het bedrijf wil zo meer voet aan de grond krijgen in de wasstratenmarkt. Een andere partij die veel projecten deed in de carwash, was Poseidon Security. Zij lanceerden onlangs een project bij Loogman Tanken en Wassen.

Foto: Jan van Dillen bij de nieuwe roll-over

Istobal, Eenzet

Tankstation Vakbeurs

Afgelopen jaar was voor CarwashPro een druk maar leerzaam jaar. Na de oprichting werd gelijk doorgepakt op de Tankstation Vakbeurs in november. Deze werd uitgebreid met carwashworkshops en een forum waar de toekomst van de branche werd besproken. Steeds meer carwash-ondernemers en exposanten weten de weg jaarlijks naar Houten te vinden.

Tijdens het forum werden de verwachtingen voor de toekomst van de branche besproken. Opvallend is dat de deelnemers aan het forum, zowel aan de kant van de fabrikanten als aan de zijde van de ondernemers, de elektrische auto als een echte kans zien voor de markt.

Foto: Het carwash discussieforum 

Tankstation, Vakbeurs, Expo, Houten, Carwash, Discussieforum, Thom Mandos

Halleluja-verhalen

De cijfers laten het zien, de carwashwereld blijft fors groeien. Afgelopen vijf jaar is het aantal wasgelegenheden met 24 procent toegenomen. Veel nieuwe spelers zonder wasachtergrond traden in 2017 toe tot de Nederlandse markt. Soms tot irritatie van enkele ondernemers van de oude, gevestigde orde. In een interview gaf Mark de Graaf aan dat van de carwashwereld een te rooskleurig beeld wordt geschetst. Hij is klaar met alle halleluja-verhalen. Volgens hem denken investeerders even snel rijk te worden door een carwash neer te zetten, iets dat volgens hem zeker niet klopt.

Ger Loogman is ook een ondernemer van de gevestigde orde. Ook hij is niet blij met de volgens hem vele cowboys die de markt betreden. De schaalvergroting zou de markt volgens hem niet ten goede komen. Er komen te veel nieuwe spelers met te grote wasgelegenheden bij, wat ten koste gaat van wassers bij de rest. Desondanks zet de schaalvergroting volgens branchevereniging Beta komende jaren gewoon door.

Foto: Ger Loogman in zijn wasstraat 

Ger Loogman, tanken, wassen, Aalsmeer,

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Jaaroverzicht 2017: carwashwereld in beweging | CarwashPro
Lava intensief, Lava, HDR, schuim

Jaaroverzicht 2017: carwashwereld in beweging

ongebruikt

Het sleutelwoord in de carwashwereld afgelopen jaar was beleving. Volgens veel fabrikanten en ondernemers wordt het verschil in kwaliteit van de machines steeds kleiner. Onderscheiden doe je vooral door uit te blinken in service. Voor ondernemers is beleving vooral belangrijk, er wordt meer en meer ingesprongen op bepaalde thema’s. Discowassen en overige initiatieven maken een opmars. Wasstraatondernemers zoeken originele manieren om zich van de concurrentie te onderscheiden. Verschillende grote projecten werden in 2017 gerealiseerd.  

Bob Autowas, het bedrijf van ondernemer Mark de Graaf, liet flink van zich horen afgelopen jaar. Niet alleen werden er obligaties uitgegeven, meerdere wasstraten werden bovendien door het concern overgenomen. De Graaf liet weten een heus imperium te willen opbouwen in Nederland. Datzelfde wordt ook gedaan door de familie Kuzee. Die opende enkele nieuwe locaties in Zeeland en bouwt momenteel de grootste wasgelegenheid van de provincie, die in 2018 wordt geopend.

Bijzondere projecten

Eén van de meest in het oog springende projecten afgelopen jaar in Nederland is toch wel de wasstraat van Dennis van Steenbrugge in Nieuwerkerk aan den IJssel. De wasstraat, die in het teken staat van de jaren zeventig, opende in 2017. Borstelproducent Brushcom opende afgelopen jaar een eigen wasstraat in Oss. De wasgelegenheid gaat fungeren als een soort showroom voor de producten die gemaakt worden. Vooral veel nieuwe concepten worden in de wasstraat gehangen.

Qua architectuur sprong een project er in 2017 uit. Een tankstation met een wasgelegenheid onder de rook van Amsterdam. Afgelopen jaar opende Shell De Rijp op de nieuwe locatie. Een ander groot project dat afgelopen jaar werd gerealiseerd was De Autowasboulevard in Zeist. De ondernemer achter de rotondereclames startte zijn eigen wasstraat. Een ander mooi project bij een tankstation was dat van Shell De Wetering. Een overzichtelijke washal met veel glas en een verkorte interieurband vlakbij Utrecht. Helemaal tegen het einde van het jaar werd er nog een grote wasstraat geopend in Epe. De straat zelf werd uitgevoerd in het zwart, iets dat zeker voor Nederland uniek is.

Foto: Shell De Wetering

wasstraat, shell, De wetering,

Nieuwe introducties

Naast veel nieuwe projecten stonden ook de fabrikanten niet stil. Istobal kwam met een nieuwe roll-over uit de M’nex-serie. De wereldprimeur was dankzij Eenzet Carwash in Nederland. Deze werd geplaatst in Zeeland. Een nieuwe speler voor de Nederlandse markt was wasstraatleverancier Dico. Afgelopen jaar werd er een tak in ons land opgericht. Sindsdien hebben Jeroen Visser en Theo Heikamp enkele grote wasstraten verkocht.

Het van oorsprong Duitse Christ kwam eind 2017 met een nieuwe roll-over. Net na de Tankstation Vakbeurs werd dit nieuwe model gelanceerd. In België stond de branche op zijn kop. Er werd een branchevereniging opgericht. Deze pakte meteen het probleem aan van illegale handwassers die op oneerlijke wijze concurreren met de wasstraten die de regels wel volgen.

DiBO plaatste in het afgelopen jaar vooral veel wasboxen. De roll-over installaties van het bedrijf werden op interessante plaatsen neergezet. Enkele grote projecten werden op het spoor gerealiseerd. Washtec introduceerde dit jaar een nieuwe techniek voor wasstraten. Het bedrijf wil zo meer voet aan de grond krijgen in de wasstratenmarkt. Een andere partij die veel projecten deed in de carwash, was Poseidon Security. Zij lanceerden onlangs een project bij Loogman Tanken en Wassen.

Foto: Jan van Dillen bij de nieuwe roll-over

Istobal, Eenzet

Tankstation Vakbeurs

Afgelopen jaar was voor CarwashPro een druk maar leerzaam jaar. Na de oprichting werd gelijk doorgepakt op de Tankstation Vakbeurs in november. Deze werd uitgebreid met carwashworkshops en een forum waar de toekomst van de branche werd besproken. Steeds meer carwash-ondernemers en exposanten weten de weg jaarlijks naar Houten te vinden.

Tijdens het forum werden de verwachtingen voor de toekomst van de branche besproken. Opvallend is dat de deelnemers aan het forum, zowel aan de kant van de fabrikanten als aan de zijde van de ondernemers, de elektrische auto als een echte kans zien voor de markt.

Foto: Het carwash discussieforum 

Tankstation, Vakbeurs, Expo, Houten, Carwash, Discussieforum, Thom Mandos

Halleluja-verhalen

De cijfers laten het zien, de carwashwereld blijft fors groeien. Afgelopen vijf jaar is het aantal wasgelegenheden met 24 procent toegenomen. Veel nieuwe spelers zonder wasachtergrond traden in 2017 toe tot de Nederlandse markt. Soms tot irritatie van enkele ondernemers van de oude, gevestigde orde. In een interview gaf Mark de Graaf aan dat van de carwashwereld een te rooskleurig beeld wordt geschetst. Hij is klaar met alle halleluja-verhalen. Volgens hem denken investeerders even snel rijk te worden door een carwash neer te zetten, iets dat volgens hem zeker niet klopt.

Ger Loogman is ook een ondernemer van de gevestigde orde. Ook hij is niet blij met de volgens hem vele cowboys die de markt betreden. De schaalvergroting zou de markt volgens hem niet ten goede komen. Er komen te veel nieuwe spelers met te grote wasgelegenheden bij, wat ten koste gaat van wassers bij de rest. Desondanks zet de schaalvergroting volgens branchevereniging Beta komende jaren gewoon door.

Foto: Ger Loogman in zijn wasstraat 

Ger Loogman, tanken, wassen, Aalsmeer,

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.