Leuvensesteenweg

PVG Projects in beroep tegen afwijzen vergunning megacarwash

PVG Projects, het bedrijf dat strijdt voor een grote carwash in Zaventem, gaat in beroep tegen de beslissing van het gemeentebestuur om geen bouwvergunning te verlenen aan de ontwikkelaar. In november vorig jaar kreeg het bedrijf te horen dat er geen vergunning werd verleend voor de bouw van de megacarwash aan de Leuvensesteenweg in Nossegem, een dorp vlakbij Zaventem. 

Tot grote ontevredenheid van omwonenden gaat het bedrijf nu in beroep tegen de beslissing van de gemeente. Buurtbewoners voerden eerder actie tegen de komst van de wasstraat. De plannen zijn om de carwash in een leegstaand bedrijfspand te realiseren. In november vorig jaar werd na een negatief advies van een mobiliteitsambtenaar al besloten om PVG Projects geen vergunning te verlenen.

Buurtbewoners

De gemeente stemde tegen het plan omdat gevreesd wordt dat de carwash voor extra verkeersoverlast op de al drukke Levensesteenweg gaat zorgen. Volgens HLN is de buurt ontstemd over de keuze van het bedrijf om tegen de beslissing van de gemeente in beroep te gaan. Vooral het buurtcomité is volgens de krant boos. Deze vraagt zich hardop af hoe vaak het bedrijf nog nee wil horen op het plan dat volgens hen ook nog eens slecht doordacht en uitgewerkt is.

De buurtbewoners vrezen net als de gemeente extra files op een weg waar het vaak al te druk is. Een carwash in een woonzone zou volgens hen te veel overlast veroorzaken. Ook over het aantal auto’s dat gewassen zou kunnen worden op de locatie, maken omwonenden zich zorgen. De provincieraad gaat zich nu buigen over de kwestie en kan besluiten om PVG Projects alsnog een vergunning te verlenen.

Lees ook: Driemaal geen scheepsrecht voor grote wasstraat bij Zaventem

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.