kleding, pixabay

De juiste outfit voor medewerkers, waar moet je op letten?

Een belangrijk onderdeel bij het runnen van een carwash is de uitstraling van de wasgelegenheid. Een eerste indruk is onuitwisbaar. De juiste bedrijfskleding is daarom heel belangrijk. Een carwash maakt net als een restaurant deel uit van de service-industrie. Daarom wat tips vanuit die branche toegepast op de carwashbranche. 

De tips zijn afkomstig van een blad over restaurants en zijn redelijk makkelijk toe te passen op de carwashbranche. In ieder geval geeft het stof tot nadenken over de eigen bedrijfskleding als dat nog niet uitvoerig is gedaan. In eerste instantie is het vooral heel belangrijk dat de stijl van de kleding overeenkomt met de bedrijfsvoering. Simpel gezegd, medewerkers maken auto’s schoon, ook de high-end klanten begrijpen dat, ze hoeven dus niet in een driedelig pak hun werk te doen.

De toon

Aan de andere kant, als je als carwash een chique uitstraling wil hebben, dan kan het juist goed zijn om degene die niet in aanraking komen met de auto’s, wel een pak te laten dragen. Wil je juist een meer casual-sfeer in je wasgelegenheid, dan kan een t-shirt best dienen als geschikte outfit. Moet het er wat professioneler uitzien, dan is een polo een goede tussenoplossing.

Dan zijn er nog de accessoires. Het wassen van auto’s vindt in sommige gevallen vooral buiten plaats. Als werkgever is het dan ook goed om ook de accessoires in de bedrijfsstijl te verzorgen. Mutsen, jassen, handschoenen, de juiste werkschoenen, het zijn benodigdheden om werknemers in de verschillende seizoenen te laten werken. Kijk ook goed naar wat iedere werknemer nodig heeft om zijn werk goed uit te voeren. Onderhoudsmedewerkers kunnen andere spullen nodig hebben dan de wassers. Het is ook goed om te kijken op welke kledingstukken het logo van toegevoegde waarde is. Op een shirt, een jas en een muts kan een logo mooi staan, maar het moet geen overdaad aan logo’s worden.

Kleuren

Het kiezen van de juiste kleur kleding is ook heel belangrijk. Er moet een kleur gekozen worden die goed bij het bedrijf past, kleuren dragen namelijk een boodschap uit. Blauwtinten en groentinten zorgen voor een kalme relaxte uitstraling. Warmere, meer uitgesproken kleuren als rood en geel zorgen voor een leuke energieke sfeer. Donkere kleuren als zwart gepaard met wit of beige zorgen voor een professionele look.

Als laatste is het nog belangrijk dat voor goede stoffen wordt gekozen. Doordat bij het werken in de carwash zeep en vuiligheid vrijkomt, is het voor medewerkers wel handig dat de stof die gedragen wordt makkelijk te wassen is. Zeker in de zomer, bij hitte, is het handig dat er stoffen zijn die wat losser zitten en goed ademen. Ook is het goed als de stof zweet absorbeert, dit heb je bij bijvoorbeeld katoen en viscose. Nylon is geen aanrader, dat is nogal plakkerig en kan oncomfortabel zijn.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

De juiste outfit voor medewerkers, waar moet je op letten? | CarwashPro
kleding, pixabay

De juiste outfit voor medewerkers, waar moet je op letten?

Een belangrijk onderdeel bij het runnen van een carwash is de uitstraling van de wasgelegenheid. Een eerste indruk is onuitwisbaar. De juiste bedrijfskleding is daarom heel belangrijk. Een carwash maakt net als een restaurant deel uit van de service-industrie. Daarom wat tips vanuit die branche toegepast op de carwashbranche. 

De tips zijn afkomstig van een blad over restaurants en zijn redelijk makkelijk toe te passen op de carwashbranche. In ieder geval geeft het stof tot nadenken over de eigen bedrijfskleding als dat nog niet uitvoerig is gedaan. In eerste instantie is het vooral heel belangrijk dat de stijl van de kleding overeenkomt met de bedrijfsvoering. Simpel gezegd, medewerkers maken auto’s schoon, ook de high-end klanten begrijpen dat, ze hoeven dus niet in een driedelig pak hun werk te doen.

De toon

Aan de andere kant, als je als carwash een chique uitstraling wil hebben, dan kan het juist goed zijn om degene die niet in aanraking komen met de auto’s, wel een pak te laten dragen. Wil je juist een meer casual-sfeer in je wasgelegenheid, dan kan een t-shirt best dienen als geschikte outfit. Moet het er wat professioneler uitzien, dan is een polo een goede tussenoplossing.

Dan zijn er nog de accessoires. Het wassen van auto’s vindt in sommige gevallen vooral buiten plaats. Als werkgever is het dan ook goed om ook de accessoires in de bedrijfsstijl te verzorgen. Mutsen, jassen, handschoenen, de juiste werkschoenen, het zijn benodigdheden om werknemers in de verschillende seizoenen te laten werken. Kijk ook goed naar wat iedere werknemer nodig heeft om zijn werk goed uit te voeren. Onderhoudsmedewerkers kunnen andere spullen nodig hebben dan de wassers. Het is ook goed om te kijken op welke kledingstukken het logo van toegevoegde waarde is. Op een shirt, een jas en een muts kan een logo mooi staan, maar het moet geen overdaad aan logo’s worden.

Kleuren

Het kiezen van de juiste kleur kleding is ook heel belangrijk. Er moet een kleur gekozen worden die goed bij het bedrijf past, kleuren dragen namelijk een boodschap uit. Blauwtinten en groentinten zorgen voor een kalme relaxte uitstraling. Warmere, meer uitgesproken kleuren als rood en geel zorgen voor een leuke energieke sfeer. Donkere kleuren als zwart gepaard met wit of beige zorgen voor een professionele look.

Als laatste is het nog belangrijk dat voor goede stoffen wordt gekozen. Doordat bij het werken in de carwash zeep en vuiligheid vrijkomt, is het voor medewerkers wel handig dat de stof die gedragen wordt makkelijk te wassen is. Zeker in de zomer, bij hitte, is het handig dat er stoffen zijn die wat losser zitten en goed ademen. Ook is het goed als de stof zweet absorbeert, dit heb je bij bijvoorbeeld katoen en viscose. Nylon is geen aanrader, dat is nogal plakkerig en kan oncomfortabel zijn.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.