Roll-over, Basic, Car, Fix, Heinenoord, Washtec

Dubbele capaciteit voor Basic Car Fix Heinenoord

In november werd de nieuwe wasgelegenheid van Basic Car Fix in Heinenoord geopend. Eerder zat het bedrijf elders in het dorp, gelegen in de Hoeksche Waard tussen Rotterdam en Dordrecht. Van een afgelegen locatie is het bedrijf verplaatst naar een A-locatie aan een drukke weg. Mede-eigenares Jolanda de Ronde is trots op de nieuwe plek. “Nu moeten we nog flink wat tijd in de promotie steken. Mensen moeten ons weer weten te vinden”, zegt ze.

Lopend op het terrein komt de frisse geur van de Auwa-chemie de wassers al tegemoet. Sinds de opening is de toestroom van wassen volgens De Ronde nog niet helemaal zoals ze gehoopt had. “Ik denk dat nog niet alle oude klanten ons hebben gevonden. Aan de andere kant hebben we ook weinig geluk gehad met het weer tot nu toe.” Desalniettemin verwacht ze veel van de nieuwe roll-overs en gedurende ons bezoek staat toch een viertal auto’s bij de wasgelegenheid.

Nieuwe klanten

Met de extra hoge roll-overs kan het bedrijf nu een nieuwe groep klanten aanspreken. “In plaats van dat klanten met busjes meer dan tien kilometer moeten rijden, kunnen ze nu gewoon bij ons terecht. PostNL komt bijvoorbeeld al bij ons wassen. We hopen in de nabije toekomst vaker dergelijke deals met grote bedrijven te maken.” Onlangs werden speciaal voor de ondernemers flyers gedrukt. “Voor bedrijven gaan we een speciale prijs hanteren. Helaas zijn we door het hele opstarten en finetunen nog niet toegekomen aan het goed onder de aandacht brengen van onze bedrijfsactiviteiten.” Uiteindelijk is het plan om actief bij bedrijven langs te gaan om de nieuwe wasgelegenheid onder de aandacht te brengen.

Vóór de verplaatsing was Basic Car Fix ook al actief in de carwashbranche. “We hebben altijd een roll-over gehad van Kärcher. Hier waren we heel tevreden over”, zegt ze. Na talloze wassingen werd het tijd voor een nieuwe locatie en voor uitbreiding met een extra machine. “We hebben gedegen onderzoek gedaan naar verschillende machines van verschillende merken. Zo kwamen we uiteindelijk uit bij leverancier Washtec.” Wat de doorslag gaf? De Duitse leverancier is volgens haar flink in ons land aanwezig. “Dat gaf ons wel vertrouwen. Daarnaast hadden ze eigenlijk precies wat we zochten. We kunnen nu ook busjes wassen en de machines beschikken over veel extra opties.”

Dit artikel is een ingekorte versie van een verhaal dat is verschenen in de eerste editie van TankPro Magazine. Kijk hier voor een abonnement of een proefnummer.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.