Kuzee, Terneuzen

Nieuwe wasstraat Kuzee in Terneuzen krijgt vorm

Een enorm project dat de grootste wasgelegenheid van de provincie Zeeland gaat worden. Bas Kuzee is samen met Eenzet Carwash bezig om de nieuwe wasstraat in Terneuzen voor de zomer af te krijgen. Het wordt de eerste wasstraat van het nieuwste type van Istobal. “Het is echt het neusje van de zalm onder de wasstraten.”

Het gebouw is inmiddels af, alleen het buitenterrein moet nog helemaal aangelegd worden. De ondernemer is optimistisch. “Alles gaat volgens planning, het wordt echt een speciaal project.” Hij verwacht dan ook een groot aantal wassers te trekken. “We zijn de eerste wasgelegenheid waar je overdekt de auto kan stofzuigen”, zegt hij trots.

Op de nieuwe locatie, die 5500 vierkante meter grond beslaat, komt dus de nieuwste wasstraat van Istobal. Deze stelde Kuzee samen met zijn vader samen in Valencia. De ketting zelf wordt 35 meter lang. Daarnaast komen er vijf wasboxen waarvan twee speciale VIP-boxen met bodemreiniging. Dan is er nog een enorm overdekt stofzuigplein met 18 overdekte stofzuigplaatsen.

(De tekst gaat verder onder foto)

Wasstraat, Istobal, Kuzee, Terneuzen

Bodemreiniging

De ondernemer met wasgelegenheden in Zeeland is creatief en verzon samen met EenzetCarwash het bodemwassen in de wasbox. “Ook op deze locatie krijgen we de zogenaamde VIP-wasboxen. We zijn de eerste locatie in Nederland met deze optie in de wasbox. In Middelburg blijkt het een enorm succes. Afgelopen weekend stonden mensen letterlijk in de rij voor deze wasboxen.”

Het succes is volgens hem te danken aan de agrarische cultuur in de provincie. Volgens hem is het extra druk nadat boeren bezig zijn geweest op het land. “Auto’s hebben dan veel te voortduren. De klei die dan op de weg ligt, hecht goed aan de auto. Veel mensen maken dan dankbaar gebruik van de bodemreiniging.” Hetzelfde geldt volgens hem na het strooien.

(De tekst gaat verder onder foto)

Wasboxen, Kuzee, Terneuzen

Duurzaamheid

De nieuwe wasgelegenheid wordt een stuk duurzamer dan de andere locaties die de ondernemer al heeft. “Er komt een flink recycling systeem. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor onze portemonnee. We zijn van plan echt veel wassingen te gaan doen op deze locatie, dan scheelt het wel veel. Bovendien zijn we dan voorbereid op de toekomst. Ik denk namelijk dat er ook nog wel iets qua regelgeving hier gaat veranderen. In België is het recyclen van water al verplicht.” Op het dak van het nieuwe pand worden momenteel zonnepanelen geplaatst, dubbel duurzaam dus.

Kuzee kan niet wachten tot de opening. “We kunnen met een soort iPad alles op de machine instellen.” Om het verschil tussen een duur en een goedkoop programma aan te geven, heeft hij onder andere voor een lavaboog aan het begin van de straat gekozen. “Vaak zie je deze pas ergens op de helft van de straat staan als de auto toch al vol shampoo zit, dan merkt de klant deze nagenoeg niet meer op. Nu zie je echt aan het begin al het verschil tussen een goedkoop en een duur progamma. Marketing-technisch zit de machine dus ook goed in elkaar”, zegt hij lachend.

Lees ook:

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos is vaste redacteur van vakblad CarwashPro en zo nu en dan schrijft hij voor wat andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.