BP

BP-station met wasgelegenheid verplaatst binnen Dordrecht

De gemeente Dordrecht begint woensdag met de voorbereiding voor de verplaatsing van een BP-tankstation binnen de stad. De nieuwe locatie met wasgelegenheid vervangt de huidige locatie aan de Dokweg. Deze moet plaatsmaken voor het project Dordtse Mijl. Woensdag 4 april wordt gestart met de kap van enkele bomen op de hoek van de Mijlweg en de Laan der Verenigde Naties.

Het nieuwe BP-station vervangt de locatie naast de Zwijndrechtse brug. Het station van familiebedrijf Van Twist wordt vier keer groter dan de huidige locatie. Voordat ze kunnen beginnen met het bouwen van het nieuwe station moet echter eerst de grond worden opgehoogd, het riool worden vernieuwd en kabels en leidingen worden verlegd.

Dordtse Mijl

Volgens de website In de buurt begint de ontwikkeling van het project met het kappen van de bomen. De site maakt hierbij de kanttekening dat in het ontwerp van het nieuwe project veel groen is opgenomen. Dordtse Mijl moet zorgen voor een mooie stadsentree van de stad.

In december werd door de tankstation-ondernemer een koopovereenkomst gesloten met de gemeente. De verhuizing zelf laat nog even op zich wachten en is waarschijnlijk pas in 2020. Eigenaar Rob van Twist vertelt dat er op de nieuwe locatie meer mogelijkheden zijn om te groeien. Het nieuwe tankstation krijgt meer ruimte, meer pompen, een uitgebreide tankshop en een carwash. De nieuwe vestiging zal dag en nacht open zijn. Ook worden er laadpalen voor elektrische auto’s neergezet.

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos is vaste redacteur van vakblad CarwashPro en zo nu en dan schrijft hij voor wat andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.