carwash hoorn

Carwash Hoorn mikt op opening in voorjaar 2019

Charl van Zijl, eigenaar van Autocleanservice Purmerend, heeft een vergunning gekregen om een nieuwe wasstraat te bouwen in Hoorn. Samen met zijn broer is hij al bijna 11 jaar bezig met het wassen van auto’s. “Het was tijd voor een volgende stap. We hebben in al die tijd goed gespaard waardoor we nu wat nieuws kunnen openen”, zegt hij. Onder de naam Carwash Hoorn wil hij in het voorjaar van volgend jaar de nieuwe wasgelegenheid openen. 

“In onze zoektocht naar een nieuwe locatie kwamen we zo’n 2,5 jaar geleden uit bij een stuk grond gelegen achter de McDonald’s in Hoorn.” Volgens hem een enorm goed gelegen locatie. “We zitten bij de belangrijkste afrit van de A7 naar het centrum van de stad. Daarnaast behoort de McDonald’s tot de drukste van Nederland.” Na een intensieve samenwerking met het bedrijf en de gemeente Koggenland, waarbij een bestemmingswijzigingsprocedure moest worden doorlopen, kregen hij en zijn broer op 6 juni de bouwvergunning.

Amerikaanse wasstraat

“Als alles straks klaar is, staat er een modern autowascentrum van 65 meter lang, waar overdekt gewassen kan worden”, legt hij uit. Het stofzuigen zal ook overdekt gedaan kunnen worden. Buiten de hal zullen nog vijf wasboxen gerealiseerd worden. Qua machine heeft Van Zijl gekozen voor een 47-meter lange kettingbaan van het Amerikaanse AVW. “In diezelfde fabriek worden ook de machines van Tommy’s gemaakt. Aangezien we in Purmerend al elf jaar doen met een machine van Tommy’s waren we niet bang om weer een machine uit Amerika te nemen.”

De machine wordt volgens hem geïmporteerd door WaterMagic carwash and more. “Prijstechnisch met de huidige dollarkoers was het de beste optie voor ons. We krijgen een machine uit de nieuwste OCTO-line, qua design echt heel mooi.” Medio september moet er gestart worden met het grondwerk, vanaf dan is de verwachting dat de bouw zo’n zeven maanden in beslag gaat nemen. “We mikken dus op een opening in het voorjaar van 2019.”

Onlangs berichtte CarwashPro al over een ander project dat momenteel in Hoorn wordt gerealiseerd. Volgens Van Zijl is Hoorn groot genoeg voor meerdere wascentra. “Alleen al in Hoorn wonen zo’n 80.000 inwoners. Dan zijn er nog de omliggende dorpen, in totaal kom je dan op een inwoneraantal van 100.000 dat is genoeg voor meerdere wasstraten.” Volgens hem zijn er, als zijn carwash af is vier wasstraten in de stad. Er wordt ook nog een locatie gerealiseerd bij Zevenhuizen.

Ondernemers

Het ondernemen is Van Zijl en zijn broer met de paplepel ingegoten. “We komen uit een ondernemend gezin. Mijn vader had samen met zijn broers vroeger een zestal Van Zijl Tankstations met roll-over machines in Noord-Holland.” Deze werden volgens hem verkocht aan Fina dat vervolgens werd overgenomen door Total. De tankstations bestaan nog altijd.

Ongeveer elf jaar geleden begonnen hij en zijn broer ook voor zichzelf. “In Purmerend hebben we een bestaand wascentrum overgenomen onder de naam Autocleanservice Purmerend. Deze locatie hebben we de afgelopen jaren volledig gemoderniseerd.” Die onderneming werd volgens hem een groot succes door de service en aandacht voor de klanten. Op die punten willen ze zich ook onderscheiden op de nieuwe locatie in Hoorn. “Drie jaar terug viel ons oog op die locatie, het eerste belletje naar het kadaster kan ik me nog goed herinneren. Het is onze droom om vanuit niets ons eigen autowascentrum op te bouwen, geheel naar eigen inzicht. Dat gaat nu gebeuren”, besluit hij.

Lees ook:

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos is vaste redacteur van vakblad CarwashPro en zo nu en dan schrijft hij voor wat andere titels van ProMedia.

1 reactie op “Carwash Hoorn mikt op opening in voorjaar 2019”

Donnyleon19@hotmail.com|02.05.19|20:48

Echt een super mooie wasstraat met top resultaat !!! Vriendelijke mederwerkers(ster)….
Kom er zeker vaker me auto laten wassen !!!!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.