vies, busje

Bestelbussen veroveren Nederlandse wegen: tijd voor een hoge roll-over?

Bestelbusjes zijn in toenemende mate op het Nederlandse asfalt te vinden. Daarnaast stijgt ook het aantal bezitters van een automobiel licht. Dit blijkt uit cijfers van de Jaarmonitor Wegvervoertuigen een onderzoek van het CBS. Is het dan toch tijd om die hogere roll-over aan te schaffen om ook de groter wordende groep busjes te kunnen bedienen? 

Uit de cijfers van het CBS blijkt dat het totale aantal wegvoertuigen in Nederland begin 2018 met 2 procent is toegenomen ten opzichte van een jaar eerder. Op 1 januari stonden er 12,5 miljoen wegvoertuigen in ons land geregistreerd. Van bijna alle types nam het aantal toe. Vooral het aantal bestelwagens liet een groei zien. Ook zijn er meer elektrische bussen.

Het Nederlandse bedrijfsmotorvoertuigenpark telde begin dit jaar 1,1 miljoen voertuigen. Dit is ruim 3 procent meer dan op 1 januari 2017. Deze groei komt met name door de toename van het aantal bestelauto’s. Van de 90.000 nieuw verkochte bedrijfsmotorvoertuigen was ruim 80 procent een bestelwagen. In 2017 werden 74.000 nieuwe bestelauto’s verkocht, een toename van 5 procent vergeleken met een jaar eerder. Het bestelautopark groeide voor het derde jaar op rij. Begin 2018 telde ons land ruim 883 duizend bestelauto’s.

Stijgende vraag

Het zou dus kunnen lonen om eens te kijken naar een hogere wasbox of een hoge roll-over. Wie dat kan beamen is Jeroen van de Fijnaart van carwashleverancier DiBO. Hij ziet momenteel al een stijgende vraag naar het aantal hogere roll-overs. “De laatste tijd krijgen we echt steeds vaker de vraag of onze roll-overs ook geschikt zijn voor het wassen van busjes. Steeds meer bedrijven willen ook die categorie niet onbenut laten en willen het liefst een machine die zowel auto’s als busjes kan wassen”, zegt hij.

Om aan die vraag te kunnen voldoen heeft het bedrijf een speciale machine. “Onze S4 roll-over kunnen we leveren met een hoogte van 3,10 meter. In principe is de machine dan geschikt voor alle busjes. Het mooie is ook dat we die machine momenteel voor een hele goedkope prijs in de markt zetten. Vanaf 35.000 euro heb je al zo’n machine. Voor een kleine meerprijs is deze ook in de 3,10 meter washoogte leverbaar”, zegt hij enthousiast. Volgens hem is een dergelijke machine al rendabel als slechts 2000 wassingen per jaar gedaan zouden worden. “Doe je er zo’n 3500 dan verdien je er al best leuk aan.”

Stargate, S111, DiBO
Een hoge roll-over van DiBO

Lees ook:

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.