auto, wassen, carwash

Droogte in Nederland; waterbedrijven doen dringende oproep

Door het aanhoudende mooie weer en de bijkomstige droogte, waarschuwen nu ook Nederlandse waterbedrijven om spaarzaam met water om te gaan. Vooralsnog gaat het in ons land om een dringend advies en staan er nog geen boetes tegenover het wassen van de auto op de oprit. In België is dat namelijk al wel het geval.

In Nederland hebben twee grote waterbedrijven de klanten opgeroepen om tijdens de piekuren tussen 06:00 uur en 09:00 uur en tussen 18:00 uur en 22:00 uur niet de auto te wassen, badjes te vullen of de tuin te sproeien. Aan de andere kant wordt wel opgeroepen om genoeg water te blijven drinken. Waterleverancier Vitens vertegenwoordigt zo’n vijf miljoen aansluitingen en bedrijf PWN een miljoen, deze twee bedrijven hebben klanten in een e-mail gevraagd om water te besparen vooral tijdens deze drukke uren.

Inspelen op het probleem

Enkele carwashondernemers springen op een slimme manier in op de oproep van de waterbedrijven. Zo willen Carwash Druten en Matz Carwash wassers laten weten dat het wassen bij professionele carwashes juist goed is voor het milieu omdat het grootste gedeelte van het water gerecycled wordt. Vorige week sprak CarwashPro Patteaux Gustaaf eigenaar van carwash Sirocco in het Vlaamse Zottegem. Ook hij had te maken met de droogte.

Lees ook:

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos is vaste redacteur van vakblad CarwashPro en zo nu en dan schrijft hij voor wat andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.