Carwash Papendrecht, De Walvis

De Walvis neemt Carwash Papendrecht over

Carwash De Walvis verovert de Drechtsteden. De overname van Carwash Papendrecht is al de vijfde locatie in de regio van Dordrecht. Op een locatie in Goes na, zijn alle carwashes van Marcel van Veen gevestigd in de streek. “Vanaf 1 september ben ik officieel eigenaar, maar mensen gaan de veranderingen nu al langzaamaan merken”, vertelt Van Veen enthousiast.

De overname past volgens de ondernemer goed bij het bedrijf dat volgens hem heel sterk is in het abonnementswassen in de regio. “Niet heel ver hier vandaan in Sliedrecht heb ik nog een locatie, hierdoor kunnen mensen met een waspas straks op verschillende plaatsen in een kleine regio goed terecht. De dekking wordt als maar groter wat een mooi voordeel vormt voor de klant.”

Veel potentie

Geografisch paste de overname dus mooi in het plaatje. Het project kwam eigenlijk toevallig op zijn pad. “De eigenaar had het idee dat hij er niet alles uit kon halen omdat het niet zijn core-business was, hij zit namelijk zelf in de IT. Voor ons is dat het uiteraard wel en ik zag er wel echt iets moois in. De locatie zit op de afslag naar Papendrecht aan een drukke N-weg”, aldus Van Veen. Hij verwacht er een bloeiende zaak van te maken, maar er moeten nog wel wat zaken gebeuren.

Carwash Papendrecht bevat een Istobal wasstraat, zeven inpandige wasboxen en overdekte stofzuigplaatsen. In de tijd is alles geplaatst door EenzetCarwash. “Het was niet in de slechtste staat, ik heb wel eens slechter gezien, maar we gaan de locatie wel flink onderhanden nemen.” Volgens hem zijn de wasboxen als eerst aan de beurt. Daarnaast zullen de processen zo snel mogelijk worden aangepast. “Wij werken met onze eigen software en hebben waspassen, die moeten zo snel mogelijk ook op de nieuwe locatie werken.”

Marketing

De oude abonnementen worden zo snel mogelijk omgezet volgens Van Veen. Wanneer de overname 1 september gedaan is, zal nog niet gelijk De Walvis op de gevel prijken. “Sowieso wil ik wel dat dit dezelfde maand nog gebeurt dus lang zal het niet duren”, zegt hij lachend. Op het gebied van marketing zijn er volgens hem nog veel stappen te behalen. “De vorige eigenaar deed daar niet heel erg veel aan, wij zijn wel van plan om dat te doen. We gaan met verschillende acties werken en ons passysteem, daarnaast gaan we ook wel contact zoeken met de lokale media.”

De openingstijden worden volgens de nieuwe eigenaar ook aangepakt. “Deze zijn momenteel nog best krap, we zullen langer open zijn. Momenteel wordt er met borstels van foam gewassen in de wasstraat, dat wordt textiel”, zegt hij over enkele andere aanpassingen die worden doorgevoerd. Wat verder gaat veranderen blijft nog even geheim. “Er staan nog wat dingen op de planning, maar dat mag voorlopig nog even een verrassing blijven”, besluit Van Veen.

Lees ook: Wasstraat De Walvis in Delft dicht, nieuwe locatie niet gevonden

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos is vaste redacteur van vakblad CarwashPro en zo nu en dan schrijft hij voor wat andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.