Trumpi, Nandor Trumpi, Breda, EenzetCarwash, Istobal

Tankstation Trumpi innoveert op wasgebied

Nandor Trumpi gaat zijn drie roll-overs vervangen voor moderne tandem-machines van Istobal. De tankstationondernemer koos voor EenzetCarwash na 30 jaar machines van een ander merk te hebben gehad. “Eigenlijk had ik ook nog nooit naar andere merken dan WashTec en Christ gekeken, uiteraard is er nu veel meer op de markt”, zegt de ondernemer. 

Het gaat om de machines van zijn grootste tankstation aan de Zwijnsbergenstraat in Breda. “Normaal vervang ik de machines altijd na vijf jaar, nu is dat een keer zeven jaar geworden.” Hij deed dit naar eigen zeggen enkel en alleen om eens verder te kijken dan hij in het verleden altijd deed. Theo van Poppel kende hij nog uit de tijd dat hij voor Christ werkte, uiteindelijk kreeg hij de kans om Istobal aan Trumpi te laten zien. “Ik dacht altijd dat het troep was, de Lada onder de wasmachines”, zegt Trumpi lachend.

Carwash tour

Die mening heeft hij bijgesteld. Hij bezocht enkele locaties met een machine van EenzetCarwash en kwam erachter dat het al lang geen roestige Spaanse troep is zoals hij zelf eerst dacht. “We zijn onder andere bij Jongeneel, Kuzee en Carwash Woerden van Henk van Os en Ad Benschop gaan kijken, echt geen domme jongens in de waswereld. Ik sprak met hen over service efn de betrouwbaarheid van de machine en moest toen mijn mening bijstellen”, aldus Trumpi.

Wat hem vooral beviel was de uitstraling en de beleving van de machine. De bestelde machines worden helemaal naar de zin van de ondernemer gemaakt. “Ik heb gekozen voor drie stuks van de M’Nex 25, de tandem-machine. Deze wordt wel zo geconfigureerd dat ik zo snel mogelijk, met een zo goed mogelijk resultaat auto’s kan gaan wassen. Er komt op de eerst boog een ‘inifinity mouse’-boog daarnaast zit ook de wielborstel op dit droogportaal, allemaal om tijd te besparen tijdens de wassing”, zegt hij trots. Op de machine komt een led-lichtkrant om bijvoorbeeld acties op te promoten.

Snelle ondernemer

De machines komen in een race-uitstraling. “Tijdens het bezoeken van andere locaties heb ik dat gezien en dat past echt helemaal bij mij aangezien ik zelf ook race.” De ondernemer racet in een Mercedes SLK en is al bijna zijn hele leven actief in de autosport. “Daarom was de uitstraling voor de nieuwe state-of-the-art machine snel gemaakt. Ik hou van snelheid en innovatie.” Het werd een tandem omdat hij niet wilde dat er slechts één machine over de auto’s van zijn klanten zou racen. “Twee machines geeft de klant in ieder geval het idee dat er wat gebeurt, ze voelen zich na een wasbeurt niet bestolen. De handmatige voorwas blijven we gewoon doen.”

Wanneer de heropening van de wasgelegenheid volgt, wordt ook zeker gekeken naar een samenwerking en tevens ambassadeur van Eenzet Carwash coureur Rob Kamphues. De verbouwing gaat ongeveer drie weken in beslag nemen. “Het is nu zo druk in de wasgelegenheid dat ik niet meer auto’s kan wassen. Daarom wil ik wachten op een iets rustiger moment om alles te verbouwen. Daarnaast moeten de machines nog gebouwd worden.” Over ongeveer twee á drie maanden moet alles, inclusief een nieuwe vloer, klaar zijn.

Maximale capaciteit

Trumpi draait op volle toeren en doet op zijn locatie aan de Zwijnsbergenstraat ongeveer 50.000 wassingen per jaar met slechts drie roll-overs. “Per week was ik nu zo’n 1500 auto’s. Het meerendeel van de klanten, zo’n 52 procent neemt het meest uitgebreide duurste programma. In totaal maakt meer dan 90 procent van de klanten gebruik van onze handmatige voorwas, dat kost ze zo’n €1,75 extra op een wassing”, legt de ondernemer trots uit.

Door het vervangen van zijn machines stapt hij ook over op de waspas. Voorheen was het nog niet mogelijk om een dergelijke pas met wastegoed aan te schaffen. Het hele systeem wordt gekoppeld aan de Istobal Wash Manager (IW manager). “Top toch, ik kan vanaf mijn vakantie via IW kijken hoe het in de washal gaat. Daarnaast worden mogelijke storingen enzo op tijd aangegeven. Op die manier is alles voor mij een stuk makkelijker te managen. Het is een van de redenen dat ik overstap, 24/7 ondersteuning. Het brengt een hoop gemak.”

Geconcentreerde chemie

Dat de ondernemer van innovatie houdt is te zien aan zijn keuze voor een nieuw doseersysteem van Istobal.(Xtract dosing system) “Het leuren met kannen vol chemie was ik een beetje zat, het neemt een hoop plaats in. Daarom heb ik gelijk gekozen voor het nieuwste van het nieuwste, geconcentreerde chemie in speciale schenkzakken.” Met een zak van één liter concentraat, wordt door de machine 15 liter gemaakt.

Het gebruik van de doseerzakken draagt volgens Trumpi ook bij aan duurzaam ondernemen. “Het bespaart een hoop transportkosten, de zakjes wegen nagenoeg niets en nemen heel veel minder ruimte in dan telkens kannen van 25 liter. Daarnaast kunnen we de zakken gewoon recyclen via het plasticafval.” Waar hij eerst vrij sceptisch was over een machine van EenzetCarwash, is hij inmiddels helemaal om. “Mijn station wordt echt een alles-in-één station. De shop is namelijk ook niet lang geleden voorzien van een mooie plek om te zitten en een goede bakery. Mensen kunnen dus voor alles hier terecht, gewoon in Breda.”

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tankstation Trumpi innoveert op wasgebied | CarwashPro
Trumpi, Nandor Trumpi, Breda, EenzetCarwash, Istobal

Tankstation Trumpi innoveert op wasgebied

Nandor Trumpi gaat zijn drie roll-overs vervangen voor moderne tandem-machines van Istobal. De tankstationondernemer koos voor EenzetCarwash na 30 jaar machines van een ander merk te hebben gehad. “Eigenlijk had ik ook nog nooit naar andere merken dan WashTec en Christ gekeken, uiteraard is er nu veel meer op de markt”, zegt de ondernemer. 

Het gaat om de machines van zijn grootste tankstation aan de Zwijnsbergenstraat in Breda. “Normaal vervang ik de machines altijd na vijf jaar, nu is dat een keer zeven jaar geworden.” Hij deed dit naar eigen zeggen enkel en alleen om eens verder te kijken dan hij in het verleden altijd deed. Theo van Poppel kende hij nog uit de tijd dat hij voor Christ werkte, uiteindelijk kreeg hij de kans om Istobal aan Trumpi te laten zien. “Ik dacht altijd dat het troep was, de Lada onder de wasmachines”, zegt Trumpi lachend.

Carwash tour

Die mening heeft hij bijgesteld. Hij bezocht enkele locaties met een machine van EenzetCarwash en kwam erachter dat het al lang geen roestige Spaanse troep is zoals hij zelf eerst dacht. “We zijn onder andere bij Jongeneel, Kuzee en Carwash Woerden van Henk van Os en Ad Benschop gaan kijken, echt geen domme jongens in de waswereld. Ik sprak met hen over service efn de betrouwbaarheid van de machine en moest toen mijn mening bijstellen”, aldus Trumpi.

Wat hem vooral beviel was de uitstraling en de beleving van de machine. De bestelde machines worden helemaal naar de zin van de ondernemer gemaakt. “Ik heb gekozen voor drie stuks van de M’Nex 25, de tandem-machine. Deze wordt wel zo geconfigureerd dat ik zo snel mogelijk, met een zo goed mogelijk resultaat auto’s kan gaan wassen. Er komt op de eerst boog een ‘inifinity mouse’-boog daarnaast zit ook de wielborstel op dit droogportaal, allemaal om tijd te besparen tijdens de wassing”, zegt hij trots. Op de machine komt een led-lichtkrant om bijvoorbeeld acties op te promoten.

Snelle ondernemer

De machines komen in een race-uitstraling. “Tijdens het bezoeken van andere locaties heb ik dat gezien en dat past echt helemaal bij mij aangezien ik zelf ook race.” De ondernemer racet in een Mercedes SLK en is al bijna zijn hele leven actief in de autosport. “Daarom was de uitstraling voor de nieuwe state-of-the-art machine snel gemaakt. Ik hou van snelheid en innovatie.” Het werd een tandem omdat hij niet wilde dat er slechts één machine over de auto’s van zijn klanten zou racen. “Twee machines geeft de klant in ieder geval het idee dat er wat gebeurt, ze voelen zich na een wasbeurt niet bestolen. De handmatige voorwas blijven we gewoon doen.”

Wanneer de heropening van de wasgelegenheid volgt, wordt ook zeker gekeken naar een samenwerking en tevens ambassadeur van Eenzet Carwash coureur Rob Kamphues. De verbouwing gaat ongeveer drie weken in beslag nemen. “Het is nu zo druk in de wasgelegenheid dat ik niet meer auto’s kan wassen. Daarom wil ik wachten op een iets rustiger moment om alles te verbouwen. Daarnaast moeten de machines nog gebouwd worden.” Over ongeveer twee á drie maanden moet alles, inclusief een nieuwe vloer, klaar zijn.

Maximale capaciteit

Trumpi draait op volle toeren en doet op zijn locatie aan de Zwijnsbergenstraat ongeveer 50.000 wassingen per jaar met slechts drie roll-overs. “Per week was ik nu zo’n 1500 auto’s. Het meerendeel van de klanten, zo’n 52 procent neemt het meest uitgebreide duurste programma. In totaal maakt meer dan 90 procent van de klanten gebruik van onze handmatige voorwas, dat kost ze zo’n €1,75 extra op een wassing”, legt de ondernemer trots uit.

Door het vervangen van zijn machines stapt hij ook over op de waspas. Voorheen was het nog niet mogelijk om een dergelijke pas met wastegoed aan te schaffen. Het hele systeem wordt gekoppeld aan de Istobal Wash Manager (IW manager). “Top toch, ik kan vanaf mijn vakantie via IW kijken hoe het in de washal gaat. Daarnaast worden mogelijke storingen enzo op tijd aangegeven. Op die manier is alles voor mij een stuk makkelijker te managen. Het is een van de redenen dat ik overstap, 24/7 ondersteuning. Het brengt een hoop gemak.”

Geconcentreerde chemie

Dat de ondernemer van innovatie houdt is te zien aan zijn keuze voor een nieuw doseersysteem van Istobal.(Xtract dosing system) “Het leuren met kannen vol chemie was ik een beetje zat, het neemt een hoop plaats in. Daarom heb ik gelijk gekozen voor het nieuwste van het nieuwste, geconcentreerde chemie in speciale schenkzakken.” Met een zak van één liter concentraat, wordt door de machine 15 liter gemaakt.

Het gebruik van de doseerzakken draagt volgens Trumpi ook bij aan duurzaam ondernemen. “Het bespaart een hoop transportkosten, de zakjes wegen nagenoeg niets en nemen heel veel minder ruimte in dan telkens kannen van 25 liter. Daarnaast kunnen we de zakken gewoon recyclen via het plasticafval.” Waar hij eerst vrij sceptisch was over een machine van EenzetCarwash, is hij inmiddels helemaal om. “Mijn station wordt echt een alles-in-één station. De shop is namelijk ook niet lang geleden voorzien van een mooie plek om te zitten en een goede bakery. Mensen kunnen dus voor alles hier terecht, gewoon in Breda.”

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.