Camaro, Chevrolet, Peak Mart, Las Vegas,

Autowassen in Vegas; van big smile naar stinkend donker hol

Tankpro Magazine bezocht de toonaangevende vakbeurs The Car Wash Show in het bruisende Las Vegas. Een goede reden om ook de plaatselijke wasbedrijven aan onze kritische blik te onderwerpen. Uiteraard deden we dit helemaal in de ‘Vegas Style’: in een kanariegele Chevy Camaro cabrio.

Rijd je bij de ene wasgelegenheid met een glimlach de auto naar binnen, durf je bij de ander eigenlijk niet met
een dure auto de onverlichte en vooral smerig uitziende hal binnen te rijden. Als verwende Europeaan zijn de verwachtingen van wasgelegenheden in ‘Sin City’ misschien te hoog. Gelukkig hebben we het complete verzekeringspakket gekozen. Want of de gehuurde Chevrolet Camaro bij iedere wasgelegenheid ongehavend terugkomt, is maar de vraag. De wasmarkt in Las Vegas groeit in ieder geval wel. Er zijn maar liefst 36 vergunningen afgegeven voor de bouw van nieuwe wasgelegenheden in en rondom de stad.

Wow Carwash

Een wasgelegenheid met grote potentie die weleens de nieuwe standaard zou kunnen vormen, is Wow Carwash. De schone, heldere en Europees ogende wasstraat ziet er prachtig uit. Het is een genot om door het scherm van regenboogschuim te rijden. Hadden ze dit maar wat meer in Nederland, een topbeleving. De wasgelegenheid is ruim opgezet en heeft maar liefst drie lanen om naar binnen te rijden. Volgens eigenaar Scott Wainwright doet hij in het weekend meer dan duizend wassingen per dag. De carwash maakt het wow-effect waar. De gratis stofzuigers zijn ook beschikbaar als de wagen niet wordt gewassen, een slim plan van de eigenaar om meer klanten te trekken. Diverse andere carwash-ondernemers in Las Vegas doen dat ook.

Fabulous Freddy’s

Een wasconcept dat wordt bestempeld als ‘best in town’, is die van Fabulous Freddy’s. Het bedrijf ontving deze prijs van een lokaal nieuwsblad en heeft meerdere locaties in de Amerikaanse stad. De eerste carwash van Freddy’s die door ons bezocht wordt, blijkt helaas één van de oudste. De apparatuur is oud en oogt versleten, de mitters hebben hun kleur verloren en er hangt niet bepaald een frisse geur. De tunnel is klein, donker en vies.

Wil je dit artikel verder lezen? Neem dan een abonnement op TankPro Magazine voor de introductieprijs van slechts €35,- 

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.