Kuzee Terneuzen, Istobal, carwash, wasstraat

Kuzee bijna klaar voor opening nieuwe wasstraat Terneuzen

Bas Kuzee maakt zich klaar voor de opening van zijn nieuwste wasstraat in Terneuzen. Op dit moment wordt er volgens hem hard gewerkt door de Spanjaarden die de nieuwe Istobal-wasstraat moeten afstellen. “Als het team klaar is dan kunnen we gaan draaien. Mijn doel is om rond 13 augustus voor het eerst echt auto’s te gaan wassen, een soort soft-opening want als we echt openen moet alles als een geoliede machine lopen”, zegt hij lachend.

Door al voor de opening te gaan wassen kan het personeel volgens hem goed wennen aan de verschillende noviteiten. “We gaan voor het eerst op grote schaal met gerecycled water wassen. Daarnaast hebben we wat betreft de machine echt een primeur.” EenzetCarwash verkocht het eerste nieuwe model uit de TC-wasstraat serie namelijk aan Kuzee. Het is de eerste machine die geplaatst wordt op de wereld. “De werknemers moeten de techniek goed onder de knie krijgen, als de bouwvak dan klaar is wil ik rond september de grote opening laten plaatsvinden.”

De wasboxen waren wat eerder klaar en werden zodoende al een ruime twee maanden geleden geopend voor het publiek. “Qua aantallen loopt dat echt boven verwachting. Mensen weten ons vanaf het begin al te vinden, daarom hebben we ook echt hoge verwachtingen van de wasstraat zelf. Terneuzen is was wat dat betreft ook wel echt een blinde vlek, er zit nagenoeg niets anders.

Vloeren

Qua vloer gaf hij in Terneuzen de kans aan een voor hem nieuwe partij: Mesa Coatings. “We hadden vanaf het begin eigenlijk al gelijk een klik met verkoper Jan-Peter. We merkten dat hij wel echt verstand heeft van zaken en hij snapte eigenlijk meteen wat wij wilden. Na een belletje staat hij bijna meteen bij ons op de stoep en dan sta je bij ons al wel echt 1-0 voor.” Na het bekijken van wat referenties liet Kuzee daarom bij wijze van test de technische ruimte en de sanitaire ruimtes coaten door het bedrijf.

“Het ging in eerste instantie om een klein oppervlak, maar we waren hier zo tevreden over, het ging snel en de kwaliteit was echt goed. Hierdoor besloot ik om ook onze stofzuigerhal van 800 vierkante meter door ze te laten leggen.” Uiteindelijk werd deze in ongeveer drie dagen helemaal gelegd. Kuzee vertelt enthousiast hoe het bedrijf ervoor zorgde dat de bouw geen vertraging opliep. “Vorige week was het zo extreem warm dat de vloer vrijdag niet afgemaakt kon worden. De coating werd te snel hard waardoor ze moeste stoppen. Om ervoor te zorgen dat alles toch volgens plan verliep stonden ze zaterdagochtend ineens met tien mensen op de stoep om het karwei even af te maken, super.”

Mesa Coatings
Mesa Coatings net klaar met het leggen van de grote vloer

Lees ook: 

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos is vaste redacteur van vakblad CarwashPro en zo nu en dan schrijft hij voor wat andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.