Washin7, Bergen op Zoom, Frank Vekemans, Ilona Rijsdijk

Washin7 Bergen op Zoom opent eerder dan verwacht

De nieuwste locatie van Washin7 werd enkele dagen eerder geopend dan verwacht. Het installeren en afstellen van de 52-meter lange HOLZ wasstraat door het team van ACE was sneller klaar dan verwacht, waardoor ook niet langer met de soft-opening werd gewacht. “Ik ben stiekem ook iets eerder van vakantie teruggekomen, ik kon niet wachten”, zegt eigenaar Frank Vekemans enthousiast. Hij prijst het installatieteam dat onder erbarmelijk warme omstandigheden hard heeft gewerkt aan de oplevering, samen met de medewerkers van Washin7.

Het mooiste is volgens Vekemans dat hij zelf voor en tijdens zijn vakantie amper omkijken had naar de opening van zijn nieuwste locatie. Zijn rechterhand Stefan Felix heeft eigenlijk het grootste gedeelte gedaan. Hij is blij dat het zo goed loopt. “Geweldig, zonder enige ruchtbaarheid aan de opening van de wasstraat te hebben gegeven doen we echt al leuke aantallen. En het is voor veel mensen nog vakantie ook.”

Wat volgens hem wel helpt is dat veel klanten uit Bergen op Zoom voorheen bij Washin7 in Roosendaal de auto wasten. Veel van die mensen hebben het bedrijf in de eigen woonplaats al gevonden. De officiële opening moet volgens hem in september plaatsvinden.

Top locatie

De wasstraat in Bergen op Zoom is zeer strategisch gekozen volgens de eigenaar. “We zitten echt aan een belangrijke en drukke weg. Het is de poort naar de stad. Het ziekenhuis zit om de hoek en we zitten in de omgeving van enkele autogarages. Toen Stefan een hele tijd geleden op zoek ging naar een geschikte locatie om in Bergen op Zoom te gaan wassen, kreeg ik al heel snel een belletje van hem. Hij had de perfecte plaats al na enkele minuten rijden door de stad gevonden”, zegt Vekemans enthousiast. Toen hij zelf naar de stad reed een dag later, wees hij zonder het te weten dezelfde plek aan. “Toen is alles eigenlijk in een stroomversnelling geraakt.”

De locatie in Bergen op Zoom is alweer de derde locatie van Washin7. De andere wasstraten bevinden zich in Eindhoven en Roosendaal. Vekemans geeft aan serieus mee te willen gaan doen in de branche. “Ik ben wel van plan om een serieuze speler te worden als het om carwash gaat.” Met drie locaties is hij hard op weg. Toch wil hij nog niet kwijt welke stad de volgende keer aan de beurt is. “Op dit moment wil ik nog niet meer kwijt, behalve dat de organisatie nu gereed is om verder te groeien.”

Gemeente

Na het checken van de locatie, een voormalig Volkswagen autogarage, bleek dat het terrein eigendom van de gemeente was. “We zijn relatief snel met elkaar in gesprek geraakt. Ik heb mijn plannen uitgebreid toegelicht tijdens een presentatie. Daarnaast heb ik de mensen van de gemeente op mijn locaties uitgenodigd en een rondleiding gegeven om te laten zien wat ik ook ongeveer in Bergen op Zoom wilde gaan doen. Iedereen was eigenlijk heel enthousiast”, legt hij uit.

Vekemans gooide de voormalig garage gelijk plat. “Het was echt een zooi. De garage heeft zo’n zes jaar leeggestaan. Daarom zijn we ook helemaal opnieuw begonnen. In december van vorig jaar zijn we gaan slopen. Na de carnavalsvakantie in februari is de bouw gestart. Vorige week zijn we opengegaan.”

Uitstraling

Volgens Vekemans is het een echt herkenbare Washin7-locatie geworden. “Vanaf de buitenkant is het een herkenbaar pand in herkenbare kleuren. Al hebben we deze keer wel voor meer transparantie gekozen, we hebben veel gebruikgemaakt van hoge raampartijen”, vertelt hij trots. Eigenlijk is alles gedaan om het opvallende gebouw vanaf de omliggende wegen nog meer te laten opvallen en dat is gelukt: de wasstraat is echt in de etalage gezet. Zelfs passerende fietsers komen een kijkje nemen bij de nieuwe wasgelegenheid.

Aan de andere kant is de vormgeving van de buitenkant een knipoog naar zijn wasstraat in Eindhoven. “Het is dan ook door dezelfde architect gedaan. De knipoog is een verwijzing naar het puntdak dat we daar hebben. Onze ingang heeft hetzelfde soort dak.” Qua apparatuur zijn kosten noch moeite gespaard om klanten het idee te geven dat ze ook echt waar voor hun geld krijgen. “We hebben eigenlijk alle bogen en hogedruk-units gekozen. Het is een hele volle wasstraat.” Qua chemie werd weer gekozen voor AUWA, de chemie van WashTec.

In de droogruimte werd volgens hem gekozen voor een speciale geluidsonderdrukkende steen. “We hebben deze hele dure stenen laten plaatsen om het geluid in de hal en naar buiten toe flink te onderdrukken”, zegt Vekemans terwijl hij de bijzondere stenen vol gaten laat zien. De wasstraat komt uit in een grote overdekte hal die plaats biedt aan 21 stofzuigplaatsen. Het enige dat op de locatie ontbreekt, zijn wasboxen. “We krijgen daar nu al veel vragen over dus wellicht dat we die in de toekomst nog plaatsen. We hebben nog genoeg plaats op het terrein. De gehele wasstraat hebben we voorzien van een prachtige oranje vloercoating, gemaakt door het bedrijf van Danny Aarts, Dartes”, besluit hij.

Klanten

Ook de klanten zijn meer dan tevreden volgens Vekemans. We nemen samen met hem de proef op de som en spreken er enkelen aan. Hij doet dit zelf ook zeer regelmatig zegt hij. Maarten Biezen uit Lepelstraat is veel onderweg en wast normaal gesproken zijn auto in Roosendaal. “Ik had al een waspas van Washin7. Het is ideaal dat ik deze nu een stuk dichter bij huis kan gebruiken”, zegt hij terwijl hij zijn kofferbak stofzuigt. Het scheelt volgens hem veel tijd nu de nieuwe locatie geopend is. Daarnaast is hij blij met de waspas en de daaraan gekoppelde app.

Een andere klant is vooral blij met de prijs. Het beste programma, WashIntensief dat normaal gesproken met de extra toevoeging van Pantser, de speciale vuilafstotende polish, kost geen 18 euro maar slechts 7 als een openingsactie.”Ik was mijn auto eens per week door alle bomen in de buurt van mijn huis. Dan is deze prijs wel erg mooi meegenomen.”

Lees ook:

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.