De wasbeer, Washtec, Hoogeveen

De Wasbeer plaatst wasboxen door groeiende vraag van consument

Wat doe je als je bijna wekelijks telefoontjes krijgt over of de auto bij het wascentrum ook met de hand kan worden gewassen? Je installeert wasboxen om aan de vraag te voldoen. Dave Santing van wasstraat De Wasbeer in Hoogeveen nam de stap en zette leverancier WashTec aan het werk. 

Uiteindelijk ging hij voor een volgens hem betrouwbare partner; WashTec. “Ze hebben tot grote tevredenheid ook onze wasstraat geleverd. Dat werkt top, dus waarom zouden we naar een andere partij kijken?” Inmiddels doet De Wasbeer volgens hem zo’n 55.000 wassingen per jaar. “De wasstraat voldoet volledig aan onze verwachtingen en ook het aantal wassingen gaat heel erg goed”, zegt hij.

Groter aanbod

Ondanks dat er rondom Hoogeveen meerdere wasboxen zijn, denk Santing dat er toch geld te verdienen is met het aanbieden van de mogelijkheid om de auto zelf te wassen. “Er zijn vier andere locaties met wasboxen, echter weet bijna niemand ervan. Dat merken we ook wel aan de telefoontjes die we wekelijks krijgen. De locaties die er zijn, zitten allemaal goed verstopt. Er zit er bijvoorbeeld één goed verstopt op een industrieterrein.” Ook achter een autogarage zit er volgens hem één te goed verstopt. “Voor ons vormt dit dus een goede kans.”

De mensen die contact met hem opnemen, zijn volgens hem overwegend particuliere wassers. “Ze willen liever niet gebruikmaken van onze wasstraat. Ik hoor daar toch wel verschillende redenen voor.” Sommigen vinden het volgens hem te duur. Anderen proberen te besparen door het zelf te doen, maar hebben er zelf niet de juiste faciliteiten voor. “Ik hoor ook nog steeds mensen die bang zijn dat de auto beschadigd raakt in de wasstraat.”

Hoge wasbox

Santing liet twee overdekte wasboxen plaatsen met daarnaast een plaats voor de hoge voertuigen. “Dit hebben we gedaan voor hogere bussen, campers en caravans. We kregen via de telefoon ook wel eens de vraag van mensen of ze met de caravan door de wasstraat mogen rijden, uiteraard kan dat niet”, zegt hij lachend. Toch wilde hij ook eigenaars van hoge voertuigen helpen. “We krijgen vaak ook wel veel zzp’ers die toch graag met een schone bus willen rondrijden, maar geen idee hebben waar ze dat kunnen doen.”

Omdat hij ziet dat vooral de zzp’ers graag na werktijd de bus schoonmaken is het plan om de wasboxen in ieder geval 24 uur toegankelijk te maken. “Uiteraard gaan we wel goed kijken of het mogelijk is. Als we daar op wat voor manier problemen mee krijgen, bijvoorbeeld met het onderhoud, dan kunnen we die proef ook snel stoppen”, geeft hij aan. Volgens hem werd best een flinke investering gedaan. “We hebben gelijk gekozen voor wasboxen met alles erop en eraan, de meest luxe versie.”

Full-option

Volgens Peter van der Veen gaan de inwoners van Hoogeveen veel plezier beleven aan de nieuwe wasboxen. “De Wasbeer heeft echt gekozen voor een complete variant met velgenreiniger, Powerschuim, ShineTecs Polish, RainTecs premium wax en de optie om vlekvrij na te spoelen met osmosewater. Naast de sensationele Powerschuim-functie via een eigen aparte lans en zwenkarm is er een extra vierde lans voor een speciale velgenreiniger”, vertelt hij enthousiast.

Volgens Van der Veen is er ook voor een uitgebreid betaalsysteem gekozen. “Dankzij het contactloos betaalsysteem kan de klant behalve met muntgeld ook makkelijk betalen met een bankpas.” De staalbouw inclusief techniekcontainer is ook geleverd door WashTec en De Wasbeer heeft gekozen voor een plat dak met boeiboorden rondom in een bij het bestaande gebouw passende kleurstelling. “In combinatie met de uitbreiding naar buiten van het centrale stofzuigsysteem is de beschikbare buitenruimte praktisch en zinvol ingedeeld om de constante groei in wasaantallen te faciliteren”, besluit hij.

TecSpecs wasboxen De Wasbeer: 

 • Frequentiegeregelde HD-techniek
 • CAT-pompen
 • Touch bedienpaneel
 • Muntafzuiging
 • Contactloos betalen
 • Velgenreiniging-programma
 • Powerschuim-programma
 • ShineTecs-programma
 • Vorstbeveiliging
 • Osmose installatie met concentraat-terugwinning
 • Color-concept voor nog meer gebruiksgemak
 • Extra ruime wasplaatsen
 • Extra ruime en hoge buitenwasplaats voor o.a. campers en bestelauto’s

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos is vaste redacteur van vakblad CarwashPro en zo nu en dan schrijft hij voor wat andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.