AUtowas Elburg, CHrist

Autowas Elburg plaatst extra roll-over in nieuw pand

AUtowas Elburg, CHrist

Gert Lokhorst kreeg in 2015 de kans om Autowas Elburg over te nemen. Nu, drie jaar later, loopt het bedrijf dermate goed dat hij besloot om rigoureus uit te breiden. Over zijn oude hal werd een volledig nieuw pand gebouwd. Christ rondt hier volgens Lokhorst momenteel de laatste werkzaamheden af. “Medio september gaan we officieel open, nu is het slechts een kwestie van alles instellen en het pand verder afwerken.”

Wat de verbouwing bijzonder maakt volgens hem, is dat er twee verschillende gedeeltes met twee verschillende merken in één hal te vinden zijn. “We hadden hier in eerste instantie een washal staan met een machine van EenzetCarwash, in de hal werd het echter heel erg warm of juist heel erg koud door de materialen waarmee de washal was opgebouwd. Om dat probleem op te lossen hebben we een nieuw pand over de bestaande hal gebouwd, waardoor het lijkt alsof er iets totaal nieuws staat.”

Geraamte

Sinds 2007 stond Autowas Elburg op ons terrein. “De toenmalig eigenaar huurde in eerste instantie de grond van mij. Toen hij er naar enkele jaren vanaf wilde, stond ik er eerst nog niet helemaal voor open, ik vond het te duur om over te nemen.” Uiteindelijk besloot ik in 2015 de stap toch te maken. “We hebben toen veel aandacht besteed aan onze naamsbekendheid waardoor we uiteindelijk niet meer aan de vraag konden voldoen. Toen is er besloten een nieuw gebouw over de bestaande machine en wasboxen te plaatsen en een nieuwe machine en drie extra wasboxen te realiseren.”

Nu het pand klaar is en de machine staat, kan Autowas Elburg makkelijker voldoen aan de vraag. Er is een Varius Takt van Christ aangeschaft met drie extra wasboxen. “De twee roll-over machines hebben een aparte ingang naast elkaar waardoor we nu echt een Istobal- en een Christ-gedeelte in het pand hebben met een scheidingsmuur ertussen. Beide machines bestaan uit twee delen waardoor we telkens drie auto’s tegelijk kunnen wassen. We doen eerst een handmatige voorwas, daarna rijden de auto’s het wasgedeelte in en vervolgens door naar het drogen. We denken dat we met dit geheel voorlopig door kunnen.”

Nieuwe machine

Voor de nieuwe machine werd gekozen voor de samenwerking met Christ. “We hadden eigenlijk meteen een klik met de verkoper, daarom zijn we ook niet verder gaan kijken. De oude machine hebben we laten staan omdat de nieuwe machine niet per se sneller is.” Er zitten volgens hem zoveel toeters en bellen op de machine dat deze er vaker overheen gaat en voor een beter resultaat zorgt, dat het qua tijd eigenlijk weinig scheelt.

“De Varius Takt is een autowasstraat in een roll-over vorm”, legt hij uit. Met zijn twee afzonderlijke roll-overs wordt er een dubbele en hogere doorstroming behaald dan bij normale rollovers. “Ieder portaal heeft een eigen taak; wassen of drogen. De twee ruimtes worden gescheiden en het wassen en drogen gebeurt onafhankelijk in twee speciaal uitgevoerde achter elkaar staande portalen.”

Autopoetsen

Bij de intensieve verbouwing werd ook plek gereserveerd voor het poetsen van auto’s. “In eerst instantie zal dit alleen zijn voor het autobedrijf dat we hebben. Ik ben niet van plan om een poetsbedrijf te runnen. Echter gaat er wel een personeelswissel plaatsvinden waardoor ik een ervaren poetser in dienst krijg. Als ik merk dat er vanuit de klanten veel vraag naar is, dan kunnen we dit er misschien eens per week wel bijdoen”, denkt hij hardop.

Zijn twee ervaren medewerkers vertrekken per 1 september. Er gaat een medewerker met pensioen en de ander switcht van carrière. Lokhorst is blij dat hij zo snel nieuw personeel kon vinden. “Gelukkig kunnen we gewoon blijven draaien. Het voorwassen vind ik namelijk wel heel belangrijk, dat zorgt voor een betere kwaliteit en daar draait het bij ons om. Ik wil niet de goedkoopste zijn, wel de beste.”

Enkele specs van de nieuwe machine:

  • RGB Visus led schermen in het wasportaal
  • Wheelmaster,
  • Led verlichting op de vloer
  • Foam splash
  • Knik borstels
  • Compleet HD rondom
  • Waspassen
  • Power Jet voorreinigings systeem

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.