Ede, 's Mart Carwash

Boodschappen en wassen de perfecte combi voor ‘S Mart Carwash Ede

Wassen en boodschappen doen is volgens Martin Stork, eigenaar van de onlangs geopende ‘S Mart Carwash in Ede, de perfecte combinatie. Niet geheel toevallig opende hij daarom om de hoek van Albert Heijn XL een grote wasstraat aan de ir. Lelystraat 22. 

Voor eigenaar Martin Stork ging een lang gekoesterde wens in vervulling. In zijn jeugd werkte de ondernemer in de vakantie bij een wasstraat. “Ik waste auto’s als vakantiebaantje. Sindsdien heb ik meerdere malen gekeken wat de mogelijkheid was om een eigen bedrijf te starten. Door de strenge milieuwetgeving en het ontbreken van vergunningen kwam het niet van de grond.” De naam is ontstaan uit de voornaam van de eigenaar. Daarnaast is het volgens hem ‘smart’ om bij hem de auto te wassen.

Uitstraling

Ondanks dat het logo en de uitstraling anders doen vermoeden, is de wasstraat geen franchise van een Amerikaans bedrijf, maar het resultaat van eigen ervaringen en wensen van klanten. “We bieden kwaliteit en service. Een auto is voor ons pas schoon wanneer alle vliegen eraf zijn en de velgen weer glimmen. We houden van een persoonlijke touch en knopen graag een gesprek aan met de bestuurder van de auto. We willen meer dan alleen geld uitwisselen via een geopend autoraampje”, legt Stork uit.

Volgens hem zit het geheim van het resultaat hem in een intensieve en handmatige voorwas voordat de auto de wasstraat inrijdt. “Vorige week kwam een man met een grote Audi naar me toe met de vraag of ik zijn velgen echt schoon zou kunnen krijgen. Hij was sceptisch na ervaringen in andere wasgelegenheden. Eén van mijn personeelsleden heeft 26 jaar ervaring in de autowasbranche en heeft het tot persoonlijke missie gemaakt om die velgen echt schoon te krijgen. Toen de man met blinkende velgen wegreed, stonden we beiden te glimmen van trots”, zegt hij enthousiast.

‘S Mart Carwash beschikt over de volgende machine van Christ:

 • 28 meter kettingbaan met nieuwe evolution-techniek
 • Welkomstboog met led-verlichting en programmaweergave
 • Foamwall
 • Velgenreiniger
 • Twee liggende wielborstels
 • Evo 4 s (vier zijborstels en twee dakborstels)
 • Polish station voor inmaseren protect shine
 • Hotwash-boog met drooghulp
 • Contourvolgende droger met voordrogers
 • Nadroogstation d.m.v. twee zijborstels en dabborstel
 • Elke auto wordt handmatig door personeel doorbehandeld
 • Voldoende stofzuigplekken.
 • Machine is geheel uitgevoerd in wit in plaats van standaard Christ-grijs. Met rode borstels zodat dit overeenkomt met de bedrijfsstijl

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.