carwash

ICA steunt veteranen met gratis wasbeurten

Leden van International Carwash Assosciation (ICA) zetten op 11 november, een jaarlijks terugkerende speciale dag, verteranen van het Amerikaanse leger in het zonnetje. Het lijkt een beetje op de Nationale Autowasdag die we hier in Nederland hebben, alleen is deze actie direct gekoppeld aan het goede doel, de veteranen.

ICA is de Amerikaanse tegenhanger van de Nederlandse Bovag en organiseerde de actie al meerdere keren. Vorig jaar deden er 1286 bedrijven met in totaal 3374 locaties mee. Uiteindelijk werden er op de ‘Grace for Vets’-dag, zoals de actie wordt genoemd, 264759 auto’s van veteranen gewassen. Sinds de actie in 2003 werd gestart, zijn al meer dan twee miljoen auto’s van veteranen gratis gewassen. Op een speciale website kunnen carwashbedrijven terecht die zich wil aanmelden, maar ook veteranen die zoeken naar een deelnemend carwash in de buurt.

carwash, grace for vets
Foto: Een van de deelnemende bedrijven (website graceforvets)

International Carwash Association

International Carwash Association (ICA) is een nonprofit brancheverenging welke de carwashindustrie vertegenwoordigd in Noord-Amerika en de rest van de wereld. In totaal vertegenwoordigd de organisatie meer dan 15.000 carwashes in verschillende landen. Het hoofdkantoor zit in Chicago in de Amerikaanse staat Illinois. De organisatie is onder andere verantwoordelijk voor The Car Wash Show en Car Wash Show Europe, grote internationale evenementen speciaal voor de carwashbranche.

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos is vaste redacteur van vakblad CarwashPro en zo nu en dan schrijft hij voor wat andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.