Betalen met Apple Pay kan bij veel Duitse carwashes en tankstations

Klanten van de carwashes en tankstations van Tank & Rast en HEM kunnen sinds kort betalen met Apple Pay. Tamoil heeft de betaalmethode ingevoerd op alle HEM-tankstations, zo’n vierhonderd in totaal. Ook bij de ruim 350 Tank & Rast-locaties langs de Duitse snelweg is het voortaan mogelijk om te betalen met de iPhone. Het is nog niet bekend wanneer er ook in ons land op deze manier afgerekend kan worden.

Apple Pay is een mobiele betalingsdienst die ontworpen is door het Amerikaanse elektronicabedrijf Apple. Gebruikers kunnen betalen met hun iPhone of iPad, die gekoppeld is aan een betaalkaart. Er is geen specifieke betaalautomaat nodig, betalen kan bij de bestaande betaalterminals. Bij toestellen van Apple die zijn uitgerust met de Touch ID-functionaliteit, vinden betalingen met een vingerafdruk plaats. iPhones die deze functie niet hebben, gebruiken gezichtsherkenning (Face ID).

Digitalisering

“Om bezoekers van tankstations en verzorgingsplaatsen een hoge mate van comfort en klanttevredenheid te bieden, ontwikkelen we ons aanbod aan diensten continu, ook op het gebied van betaalsystemen”, stelt Karl-H Rolfes, CEO van Tank & Rast. “Deze stap onderstreept onze innovatiekracht en laat zien hoe we ons bijtijds op de behoeften van de klant in deze fase van digitalisering instellen.”

In Duitsland wordt er relatief nog veel met contant geld betaald, pinnen is veel minder gangbaar dan in Nederland. De invoering van Apple Pay is dan ook een belangrijke mijlpaal. Het betalen bij de tankstations kan zowel in de shop, de restaurants, bij de koffieautomaten als bij de Serways Hotels van Tank & Rast. De betaalmethode is volgens de tankstation-ondernemingen snel, comfortabel en veilig.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.