Kriterion-studenten schaffen dubbelportaals roll-over aan

Eén van de vele deals die tijdens de Tankstation & Carwash vakbeurs in Houten werd bekrachtigd was die tussen fabrikant Christ en het Amsterdamse Kriterion. De nieuwe dubbelportaals Christ machine werd dan ook maar gelijk tentoongesteld op de beursvloer. Dit zorgde voor opvallend veel aandacht, de zwart uitgevoerde machine trok veel bekijks. De trotste nieuwe eigenaars kwamen dan ook met veel plezier alvast een kijkje nemen.

De zwarte machine gaat naar Kriterion, een tankstation dat door studenten gerund wordt. Volgens studenten Sterre Heinis (21) en Monty Aal (22), is dit het enige tankstation ter wereld waar studenten de baas zijn. “Het is een soort studentenvereniging, maar dan leren we echt ondernemen”, legt Heinis uit. Haar broer was al lid van de vereniging en zo kwam ook zij op het idee om zich aan te sluiten.

Lange geschiedenis

Al in 1945 werd de studentenvereniging opgericht. In 1969 werd door de studenten gestart met het tankstation, dit werd geopend door prinses Irene. Het tankstation is inmiddels wel verplaatst naar een locatie tegen de A10 bij Eiburg. De uitbreidingsplannen worden professioneel aangepakt. “Qua oppervlakte verdrievoudigen we ongeveer. We deden altijd al iets met wassen maar nu gaan we het echt in een wascentrum doen”, aldus Aal.

In totaal werken er zo’n 30 studenten bij de pomp. Alle facetten uit het bedrijf worden door ze gerund. “Het is opzicht wel grappig soms vragen mensen of ze manager mogen spreken en dat zijn wij dan dus zelf, ze vinden ons daar wel jong voor”, legt Heinis uit. Het bedrijf groeide uit van een klein bioscoopje in Amsterdam tot meerdere verschillende bedrijfjes onder dezelfde vlag. “Kriterion werd opgericht uit de gedachte dat studenten de eigen studie moesten kunnen betalen, daarom is het bedrijf ook echt van de studenten die er op dat moment actief zijn”, zegt ze.

Verbouwingscommissie

Net als bij andere studentenverenigingen zitten beide studenten in verschillende commissies. In de verbouwingscommissie werden uiteindelijk de beslissingen over de nieuwe wasgelegenheid genomen. “We wilde een zwarte machine omdat je dat niet vaak ziet. We willen rond de kerst opengaan als we dat halen. We hadden echter nogal wat problemen met stroomleveranciers”, aldus Aal. Hij vergelijkt het project een beetje met bedrijfje spelen, maar dan in het echt.

“De machine bij kriterion is uitgevoerd in zwart omdat dit een erg luxe uitstraling geeft zeker in combinatie met de gekozen effectverlichting en de speciale bouw van de washal”, aldus Frank Souer van Christ. Ze hebben gekozen voor een zeer luxe uitvoering van de machine.

De carwash is een Varius takt machine. “Het is een separate wasmachine. Als het wassen klaar is rijdt je door naar de droger, de volgende klant kan dan in het voorste gedeelte. Dit geeft dus extra snelheid en doordat de hal en de machine die moeten drogen volledig droog zijn en dus geen last hebben van nadruppelen, geeft dit ook nog een drogere auto”, aldus Souer. De specificaties zijn als volgt:

 •  Washoogte 2600mm
 •  Sensofil foamborstels
 •  Knikborstels voor een complete wassing in iedere wasgang
 •  Wheelmaster voor een perfecte wassing van de velgen ook bij velgen groter dan 21 inch.
 •  Velgenreiniger
 •  Volledige hogedruk voorreiniging met contour volgende dak hogedruk 55 bar 8 sproeiers, oscillerende     zijkant hogedruk 50 bar met 10 sproeiers (5 aan iedere kant) en 4 hogedruk nozzles voor wiel en dorpel wassen 85 bar gemonteerd in de wielborstels
 •  2 Visus indicatie schermen in de wasmachine van 47x 47cm.
 •  Schuim , shampoo, drooghulp en wax
 •  Protectshine express voor een perfecte glans en lakbescherming (polish)
 • Rgb-effect verlichting in de geleiderail en beide machines om de beleving van de wassing te versterken met diverse kleur aanpassing gekoppeld aan programma afloop
 • Onderwasser met voertuig lengte detectie
 • Airfit om te verzorgen dat de washal altijd fris ruikt.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Kriterion-studenten schaffen dubbelportaals roll-over aan | CarwashPro

Kriterion-studenten schaffen dubbelportaals roll-over aan

Eén van de vele deals die tijdens de Tankstation & Carwash vakbeurs in Houten werd bekrachtigd was die tussen fabrikant Christ en het Amsterdamse Kriterion. De nieuwe dubbelportaals Christ machine werd dan ook maar gelijk tentoongesteld op de beursvloer. Dit zorgde voor opvallend veel aandacht, de zwart uitgevoerde machine trok veel bekijks. De trotste nieuwe eigenaars kwamen dan ook met veel plezier alvast een kijkje nemen.

De zwarte machine gaat naar Kriterion, een tankstation dat door studenten gerund wordt. Volgens studenten Sterre Heinis (21) en Monty Aal (22), is dit het enige tankstation ter wereld waar studenten de baas zijn. “Het is een soort studentenvereniging, maar dan leren we echt ondernemen”, legt Heinis uit. Haar broer was al lid van de vereniging en zo kwam ook zij op het idee om zich aan te sluiten.

Lange geschiedenis

Al in 1945 werd de studentenvereniging opgericht. In 1969 werd door de studenten gestart met het tankstation, dit werd geopend door prinses Irene. Het tankstation is inmiddels wel verplaatst naar een locatie tegen de A10 bij Eiburg. De uitbreidingsplannen worden professioneel aangepakt. “Qua oppervlakte verdrievoudigen we ongeveer. We deden altijd al iets met wassen maar nu gaan we het echt in een wascentrum doen”, aldus Aal.

In totaal werken er zo’n 30 studenten bij de pomp. Alle facetten uit het bedrijf worden door ze gerund. “Het is opzicht wel grappig soms vragen mensen of ze manager mogen spreken en dat zijn wij dan dus zelf, ze vinden ons daar wel jong voor”, legt Heinis uit. Het bedrijf groeide uit van een klein bioscoopje in Amsterdam tot meerdere verschillende bedrijfjes onder dezelfde vlag. “Kriterion werd opgericht uit de gedachte dat studenten de eigen studie moesten kunnen betalen, daarom is het bedrijf ook echt van de studenten die er op dat moment actief zijn”, zegt ze.

Verbouwingscommissie

Net als bij andere studentenverenigingen zitten beide studenten in verschillende commissies. In de verbouwingscommissie werden uiteindelijk de beslissingen over de nieuwe wasgelegenheid genomen. “We wilde een zwarte machine omdat je dat niet vaak ziet. We willen rond de kerst opengaan als we dat halen. We hadden echter nogal wat problemen met stroomleveranciers”, aldus Aal. Hij vergelijkt het project een beetje met bedrijfje spelen, maar dan in het echt.

“De machine bij kriterion is uitgevoerd in zwart omdat dit een erg luxe uitstraling geeft zeker in combinatie met de gekozen effectverlichting en de speciale bouw van de washal”, aldus Frank Souer van Christ. Ze hebben gekozen voor een zeer luxe uitvoering van de machine.

De carwash is een Varius takt machine. “Het is een separate wasmachine. Als het wassen klaar is rijdt je door naar de droger, de volgende klant kan dan in het voorste gedeelte. Dit geeft dus extra snelheid en doordat de hal en de machine die moeten drogen volledig droog zijn en dus geen last hebben van nadruppelen, geeft dit ook nog een drogere auto”, aldus Souer. De specificaties zijn als volgt:

 •  Washoogte 2600mm
 •  Sensofil foamborstels
 •  Knikborstels voor een complete wassing in iedere wasgang
 •  Wheelmaster voor een perfecte wassing van de velgen ook bij velgen groter dan 21 inch.
 •  Velgenreiniger
 •  Volledige hogedruk voorreiniging met contour volgende dak hogedruk 55 bar 8 sproeiers, oscillerende     zijkant hogedruk 50 bar met 10 sproeiers (5 aan iedere kant) en 4 hogedruk nozzles voor wiel en dorpel wassen 85 bar gemonteerd in de wielborstels
 •  2 Visus indicatie schermen in de wasmachine van 47x 47cm.
 •  Schuim , shampoo, drooghulp en wax
 •  Protectshine express voor een perfecte glans en lakbescherming (polish)
 • Rgb-effect verlichting in de geleiderail en beide machines om de beleving van de wassing te versterken met diverse kleur aanpassing gekoppeld aan programma afloop
 • Onderwasser met voertuig lengte detectie
 • Airfit om te verzorgen dat de washal altijd fris ruikt.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.