Pony Express Carwash zet in op zuinig waterverbruik

Pony Express Carwash uit de Amerikaanse staat Idaho heeft duurzaam waterverbruik hoog op de agenda staan. Een nieuwe wasgelegenheid in Chubbuck is daar het perfecte voorbeeld van. Door water te recyclen wordt het waterverbruik gedoseerd.

In de koude en gure wintermaanden is er veel behoefte aan een ritje door de wasstraat. Strooizout en vieze sneeuw zorgen ervoor dat de auto vuil wordt. Veel wasbeurten vragen om veel water. “We hopen dat onze innovatie het milieu ontziet”, vertelde eigenaar Travis Benson van Pony Express Carwash uit Chubbuck aan Local News 8.

Water Reclaim System

Het zogenaamde Water Reclaim System gebruikt gerecycled water om auto’s te wassen. “Het gaat hier om een gigantisch systeem en een groot onderdeel van onze werkwijze”, verduidelijkt Benson. “We hergebruiken zowat al ons water. Het enige water dat niet nog een keer gebruikt wordt, is water dat van wagens afdruipt nadat deze door de droogtunnel gegaan zijn.”  

Ondergronds buizenstelsel

Het gebruikte water belandt in een ondergronds buizenstelsel. Het vieze water gaat door een aantal zuiveringstanks waar het grootste deel van het vuil verwijderd wordt. Uiteindelijk komt het water in een filtratietank terecht waar het klaargemaakt wordt voor hergebruik. Mede-eigenaar Kyle Benson: “Het einddoel is om de impact op het milieu te minimaliseren. We willen ons vuile water zo min mogelijk het riool insturen en daarom hergebruiken we zoveel mogelijk.”

Lees ook: 

 

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.