BBRV Keurmerk: voorbeeld van verantwoord ondernemen

Sinds 2019 is het BBRV Keurmerk van kracht in België. Consumenten weten dat ze bij bedrijven met dit keurmerk op een verantwoorde manier hun auto kunnen laten wassen. Het keurmerk is niet machine- of typegebonden en is er zowel voor detailers, selfwashes, tunnels, roll-overs als truckwashes geschikt.

Het keurmerk wordt selectief uitgereikt. Om in het bezit ervan te komen, moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Alleen leden van de BBRV komen voor het keurmerk in aanraking. Verder moeten de partijen correct ingeschreven zijn bij de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) en in het bezit zijn van de juiste milieuvergunning/Vlarem. Ook moet de Waterrecyclage volgens de huidige wetgeving gebeuren.

Veilige werkomgeving

Bedrijven moeten ook in het bezit zijn van een BA uitbatingsverzekering zijn en in een veilige werkomgeving voorzien. Zo moet een EHBO kit aanwezig zijn en het personeel beschikken over veiligheidsschoenen. Organisaties die het BBRV Keurmerk in de wacht willen slepen, moeten netjes en opgeruimd zijn. Ook het gebruik van bedrijfskleding is een goede binnenkomer. Uiteraard is de ontvangst ook belangrijk. Klanten moeten zich welkom en gezien voelen.

Betrouwbaar

Als aan deze vereisten wordt voldaan, ontvangt men het keurmerk. Dit beeldmerk geeft aan dat het bedrijf betrouwbaar en goed is. Daarnaast is de organisatie aangesloten in het netwerk van BBRV en wordt dit als betrouwbaar bedrijf gekwalificeerd op de website van de branchevereniging.

Lees ook:

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.