‘Service is ontzettend belangrijk en daar zetten we flink op in’

Shell Rijen is op zijn zachtst gezegd ambitieus te noemen. Naast het leveren van brandstof, verzorgt en bezorgt de onderneming ook lunches en kun je er je auto wassen. De ambities van eigenaar Chantal van Dorst stoppen daar echter niet, want ze wil dit jaar ook een grote wasgelegenheid openen.

De beslissing om een lunchroom te plaatsen in het tankstation werd jaren geleden genomen. “Op een gegeven moment merkten we dat de interesse in deze dienst steeg en besloten we om de broodjeshoek verder uit te bouwen. Uiteindelijk is ervoor gekozen om de uitstraling van de lunchroom en bakery aan te pakken en een nieuwe vloer te plaatsen. De shop zelf is echter niet het enige dat op de schop ging.

Recentelijk zijn de drie wasboxen achter het tankstation volledig vernieuwd. “De wasboxen zijn verhoogd tot drie meter. De maximale doorrijhoogte van de roll-over is 2,80 meter. We werken met osmosewater. Onlangs is de bestaande roll-over van WashTec volledig gereviseerd. Op de wasboxen komt heel ander publiek af dan op een carwash. Dat is dan ook de reden dat we deze wasboxen laten staan, ook als de wasgelegenheid er staat. De openingstijden van deze wasboxen zijn ruimer dan die van de te bouwen carwash waarmee we nog meer service kunnen bieden. Daarnaast is het tankstation 365 dagen per jaar geopend. Service is ontzettend belangrijk en daar zetten we flink op in. Ik denk dat dit ons ook onderscheidend maakt”, weet de eigenaar.

Verhoogde wascapaciteit

Het streven is om de carwash nog dit jaar te openen. “De grond is inmiddels gesaneerd en wij hebben al een goedkeuring van de gemeente om te beginnen met de bouw. Momenteel zijn we volop bezig in onderhandeling met diverse aannemers. We moeten nog een keuze maken”, stelt de eigenaar. Voordat de carwash er is, kunnen klanten hun auto schoonmaken in de wasboxen achter Shell Rijen.

“Later dit jaar willen we een grote wasgelegenheid met kettingbaan plaatsen waar we veel auto’s tegelijkertijd kunnen wassen. Het is de bedoeling dat deze baan 45 meter lang wordt. Door de lengte wordt de wascapaciteit verhoogd, waardoor er zo’n tachtig auto’s per uur gewassen zouden kunnen worden. De te plaatsen installaties zijn van Holz en we hebben daarom voor ACE gekozen. Hun dienstverlening, expertise en service spraken ons erg aan. Voordat we besloten om met dit bedrijf in zee te gaan, bezochten we veel verschillende wasgelegenheden en deden we onderzoek. Uiteindelijk sprong Holz er voor ons uit. Dat zijn volgens ons de beste machines die op de markt te vinden zijn.”

VIP-box

Behalve een riante wasstraat, wordt ook een overdekt stofzuigerplein waar ruimte voor achttien stofzuigers is geplaatst. “We hebben voor het merk Ergox gekozen. In de hal moet veel licht komen. Het stofzuigerplein mag gratis gebruikt worden door onze klanten. Verder willen we VIP-boxen plaatsen waar klanten die net dat stapje extra willen zetten hun auto weer blinkend schoon kunnen krijgen. Daarnaast worden ook wasmachines en een doggywash geplaatst. We hebben voor het Total Wash kassasysteem gekozen. Het gros van de branche werkt daarmee en is er erg over te spreken”, besluit ze.

Lees ook:

  • Shell Rijen bereidt zich voor op bouw kettingwasstraat

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.