Bouw AVIA Enter in volle gang met wasinstallatie van Christ

AVIA Weghorst werkt hard aan de verwezenlijking van de nieuwe vestiging in Enter. Twee pompeilanden zijn inmiddels al in bedrijf, zodat grotere voertuigen alvast kunnen tanken. Naast een tankshop waarin het Hush-concept wordt geïmplementeerd, wordt ook uitgepakt met een nieuwe wasinstallatie en de plaatsing van een stofzuigplein met een aantal wasboxen. Christ is verantwoordelijk voor alle carwashgerelateerde systemen en verzorgt tevens de chemie.

Het is de bedoeling dat AVIA Enter op 11 juni opengaat. De locatie in Enter ligt aan de rand van een industrieterrein. De shop en het tankstation zullen half juni volledig in bedrijf zijn, maar qua aankleding moeten er dan nog de puntjes op de i worden gezet. De officiële opening vindt na de zomervakantie plaats. Ellen Gierveld is met Hans de Visser mede-eigenaar van Truckwash Marssteden uit Enschede. Daarnaast nemen zij en De Visser de exploitatie van de tankshop in Enter op zich.

Het nieuwe filiaal van AVIA heeft volgens Gierveld een gunstige ligging: “Het tankstation ligt aan een drukke weg waar dagelijks circa 10.000 transportbewegingen plaatsvinden. Daarnaast is deze locatie goed bereikbaar en springt het dankzij de opvallende vormgeving direct in het oog. Je kunt er niet omheen. In Enter was nog geen tankstation met zulke uitgebreide carwashmogelijkheden. Van concurrentie is geen sprake. Door de strategische ligging hopen we dat AVIA Enter een verzamelpunt wordt. Een plek waar mensen samenkomen.”

Toekomstbestendig

Er is voor een wasinstallatie van Christ gekozen. Het gaat hier om de Varius Takt. Deze wasinstallatie staat in een washal met een lengte van meer dan twintig meter. Er is toekomstbestendig gebouwd, stelt Gierveld: “Het is mogelijk om in een later stadium een kettingbaan te implementeren. Dit wasportaal heeft een snelopen deur en een droogportaal waaraan drie poetsborstels bevestigd zijn. Deze installatie zet in op beleving. Dat vinden veel mensen belangrijk. Niemand kan om de aanblik van de opvallende LED verlichting en de heldere LED-schermen in het wasportaal heen.”

AVIA Weghorst heeft goede ervaringen met Christ. Andere filialen beschikken ook over wasinstallaties van deze fabrikant. “De reden dat we voor Christ kozen is simpel: dit bedrijf gaf ons het beste gevoel. We hebben veel rondgekeken en verschillende carwash fabrikanten onderzocht. Alle wasinstallaties doen wat ze moeten doen: auto’s schoonmaken. Christ sprong er voor ons uit vanwege hun innovatieve karakter, het design van de wasinstallatie en de service. Het feit dat deze partij net een stapje verder gaat qua dienstverlening sprak ons erg aan”, zegt Gierveld.

Primeur

Voordat auto’s door het wasportaal gaan, zorgt een medewerker voor de voorreiniging. Er wordt gebruikgemaakt van verschillende soorten chemie zodat de auto tijdens het voorwasproces al goed voorbereid wordt op de wasbeurt. Vervolgens wordt het voertuig door de wasinstallaties gereden en met schuim behandeld. Ook worden de velgen en wielkast uitgebreid gereinigd door de Wheelmaster.

Behalve een wasinstallatie verzorgde Christ ook drie wasboxen die uitgerust zijn met onder meer een Bubblegun en een speciale Polish. Ook plaatste het bedrijf een stofzuigersysteem. De locatie in Enter heeft de primeur met de plaatsing van de Orbit. Het gaat hier om een stofzuiger met twee zuigmogelijkheden compleet met verlichting.

Bemande wasinstallatie

“Christ ontwikkelde de stofzuiger en de chemie. Daarnaast leverde deze partij alles op carwashgebied. Wij hoefden nergens naar om te kijken en andere partijen aan te schrijven. Dat is erg handig. Die nadruk op ontzorging biedt meerwaarde”, stelt Gierveld. “De wasboxen zijn bedoeld voor grotere voertuigen. Op het industrieterrein zijn er genoeg voertuigen die hier behoefte aan hebben.”

Bij de wasinstallatie staat een medewerker die bezoekers wegwijs maakt en de voorwas doet. Het is een bemande wasinstallatie. Om te wassen, moet binnen in de shop worden afgerekend. Een bewuste keuze, stelt Leonie Kamp van AVIA Weghorst, die zich bezighoudt met de marketing. “Uiteraard hopen we dat de klant dan meteen een impulsaankoop doet of een kop koffie bestelt. We gaan displays met aanbiedingen in de shop plaatsen en we verkennen de mogelijkheden om korting op een wasbeurt te geven. De shop en carwash kunnen elkaar versterken.”

Combinatie

AVIA Enter is uitgerust met vier trucklanes naast elkaar waarbij trucks met Highspeed 130 liter per minuut, enkel of dubbelzijdig, diesel kunnen tanken. Ook AdBlue behoort tot de mogelijkheden. Het aftanken van onder meer kranen is middels een haspel bovendien eenvoudig mogelijk. Op het voorterrein kunnen de personenauto’s en bestelwagens zowel brandstoffen als AdBlue tanken bij zes opstelplekken. Er kan voor de volgende soorten brandstoffen gekozen worden: diesel, GTL, HVO, Adblue, Euro 95 en Euro 98 ongelood. Ook elektrisch snelladen is binnenkort mogelijk.

Naast een grote carwash pakt AVIA Enter ook uit met een grote tankshop. “We gaan het Hush-concept implementeren”, zegt Gierveld. “Dat houdt in dat er een combinatie van food en gifts komt. Je kunt hier eten en een cadeautje kopen. We richten ons op een heel brede doelgroep. Voor het Gifts gedeelte werken we samen met Concepstore Villa 8 uit Borne. We willen kwaliteit bieden en bijzondere producten verkopen die je niet op elke straathoek ziet. Het is de bedoeling dat mensen ons weten te vinden als ze op zoek zijn naar een bijzonder geschenk. Exclusiviteit is het toverwoord”, besluit Kamp.

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.