Eerste editie Carwash Professional Forum richt zich op soft skills

De eerste editie van het Carwash Professional Forum vindt 26 maart plaats in Duitsland. Dit evenement wordt georganiseerd door CarwashPro.de en bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Maar wat valt er precies te beleven op deze dag en is het voor Nederlandse carwash-ondernemers de moeite waard om dit event te bezoeken? Redacteur Eva Heuft legt uit wat bezoekers kunnen verwachten.

Waarom moet ik dit evenement bezoeken?

“Het doel van het Carwash Professional Forum is om de bezoekers met nieuwe inzichten naar huis te sturen. Er wordt op het moment van schrijven nog naar een geschikte locatie gezocht. Dat willen we doen door verschillende onderwerpen te belichten in een workshop-programma. In plaats van seminars over de bekende onderwerpen als chemie, techniek en materialen pakken we het anders aan. Eerder genoemde onderwerpen zijn zeker relevant, maar doordat er altijd de nadruk op gelegd wordt, worden andere thema’s genegeerd. Dan doel ik op zogenaamde soft skills. Deze competenties zijn echter onontbeerlijk om succesvol te zijn en daarom besteden we daar uitgebreid aandacht aan op dit event. Daarnaast is deze dag ook erg geschikt om te netwerken met collega’s.”

Wat houden die soft skills in en wat hebben ondernemers eraan?

“Soft skills zijn vaardigheden die je nodig hebt om het beste uit jezelf en je personeel te halen. Denk dan onder meer aan werken in teamverband, werk goed kunnen plannen en organiseren, overtuigingskracht en conflicthantering. Deze vaardigheden heb je dagelijks nodig en zijn essentieel om met moeilijke situaties om te gaan. In het Carwash Professional Forum wordt aandacht besteed aan omgaan met conflicten op de werkplaats. Ook de inzet van marketing en hoe je je medewerkers moet motiveren, komen aanbod. Na afloop van de seminars heb je tools gekregen die je direct in de praktijk kunt brengen. Daardoor kun je direct het succes van je bedrijfsvoering vergroten.”

Naast een theoretisch deel zit er ook een praktijkdeel in het programma toch?

“Klopt. In de ochtend zijn de seminars gepland, waarna we er in de middag op uitgaan. Tijdens deze Carwash Tour bezoeken we twee wasgelegenheden. In Keulen nemen we een kijkje in de vestiging van Mr. Wash en in Troisdorf doen we Best Carwash aan. Voor beide bedrijven geldt dat ze een bijzonder concept hebben. Het is hoe dan ook zeer de moeite waard om een kijkje achter de schermen te nemen. Je kunt veel leren van andere ondernemers. Daarnaast is het ook gewoon leuk om te zien met welke apparatuur collega’s werken.”

Is het programma alleen voor de Duitse markt bedoeld?

“Absoluut niet! Het Carwash Professional Forum behandelt universele thema’s waar elke carwash-ondernemer mee te maken heeft. De sprekers op het seminar zijn onafhankelijk en allemaal expert in hun specifieke werkveld. Het doel van dit evenement is om kennis te delen en de branche dichterbij elkaar te brengen. Hoewel de lezingen en de tours Duitstalig zijn, is de gedeelde informatie relevant voor iedereen die in een wasgelegenheid werkt. Het lijkt ons leuk om een internationaal publiek te ontvangen en van elkaar te leren. Dus spijker je kennis van de Duitse taal bij en bezoek ons!”

Meer informatie over het evenement is op deze website te vinden. Ook op CarwashPro worden de laatste updates en ontwikkelingen over dit event gedeeld.

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Eerste editie Carwash Professional Forum richt zich op soft skills | CarwashPro

Eerste editie Carwash Professional Forum richt zich op soft skills

De eerste editie van het Carwash Professional Forum vindt 26 maart plaats in Duitsland. Dit evenement wordt georganiseerd door CarwashPro.de en bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Maar wat valt er precies te beleven op deze dag en is het voor Nederlandse carwash-ondernemers de moeite waard om dit event te bezoeken? Redacteur Eva Heuft legt uit wat bezoekers kunnen verwachten.

Waarom moet ik dit evenement bezoeken?

“Het doel van het Carwash Professional Forum is om de bezoekers met nieuwe inzichten naar huis te sturen. Er wordt op het moment van schrijven nog naar een geschikte locatie gezocht. Dat willen we doen door verschillende onderwerpen te belichten in een workshop-programma. In plaats van seminars over de bekende onderwerpen als chemie, techniek en materialen pakken we het anders aan. Eerder genoemde onderwerpen zijn zeker relevant, maar doordat er altijd de nadruk op gelegd wordt, worden andere thema’s genegeerd. Dan doel ik op zogenaamde soft skills. Deze competenties zijn echter onontbeerlijk om succesvol te zijn en daarom besteden we daar uitgebreid aandacht aan op dit event. Daarnaast is deze dag ook erg geschikt om te netwerken met collega’s.”

Wat houden die soft skills in en wat hebben ondernemers eraan?

“Soft skills zijn vaardigheden die je nodig hebt om het beste uit jezelf en je personeel te halen. Denk dan onder meer aan werken in teamverband, werk goed kunnen plannen en organiseren, overtuigingskracht en conflicthantering. Deze vaardigheden heb je dagelijks nodig en zijn essentieel om met moeilijke situaties om te gaan. In het Carwash Professional Forum wordt aandacht besteed aan omgaan met conflicten op de werkplaats. Ook de inzet van marketing en hoe je je medewerkers moet motiveren, komen aanbod. Na afloop van de seminars heb je tools gekregen die je direct in de praktijk kunt brengen. Daardoor kun je direct het succes van je bedrijfsvoering vergroten.”

Naast een theoretisch deel zit er ook een praktijkdeel in het programma toch?

“Klopt. In de ochtend zijn de seminars gepland, waarna we er in de middag op uitgaan. Tijdens deze Carwash Tour bezoeken we twee wasgelegenheden. In Keulen nemen we een kijkje in de vestiging van Mr. Wash en in Troisdorf doen we Best Carwash aan. Voor beide bedrijven geldt dat ze een bijzonder concept hebben. Het is hoe dan ook zeer de moeite waard om een kijkje achter de schermen te nemen. Je kunt veel leren van andere ondernemers. Daarnaast is het ook gewoon leuk om te zien met welke apparatuur collega’s werken.”

Is het programma alleen voor de Duitse markt bedoeld?

“Absoluut niet! Het Carwash Professional Forum behandelt universele thema’s waar elke carwash-ondernemer mee te maken heeft. De sprekers op het seminar zijn onafhankelijk en allemaal expert in hun specifieke werkveld. Het doel van dit evenement is om kennis te delen en de branche dichterbij elkaar te brengen. Hoewel de lezingen en de tours Duitstalig zijn, is de gedeelde informatie relevant voor iedereen die in een wasgelegenheid werkt. Het lijkt ons leuk om een internationaal publiek te ontvangen en van elkaar te leren. Dus spijker je kennis van de Duitse taal bij en bezoek ons!”

Meer informatie over het evenement is op deze website te vinden. Ook op CarwashPro worden de laatste updates en ontwikkelingen over dit event gedeeld.

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.