Video: Dit is de grootste carwash op aarde

Met een kettingwasstraat met een lengte van 68,58 meter en een kostprijs van drie miljoen dollar is Buc-ee een opvallende verschijning te noemen. Deze gigantische wasgelegenheid staat in Texas en is door het Guinness Book Of Records tot ‘grootste carwash op aarde’ bekroond. Het duurt in totaal vijf minuten voordat een auto door deze kettingwasstraat is getrokken.

Buc-ee werd in november 2017 geopend onder het toezicht van een notaris van het Guinness Book Of Records. In deze wasgelegenheid staan 25 wasborstels opgesteld, zijn zeventien drogers geïnstalleerd en is schuim in verschillende kleuren beschikbaar. Er kunnen zestien auto’s achter elkaar gewassen worden.De carwash is bijna 78 meter lang en heeft capaciteit voor 1.500 auto’s per dag.

YouTuber The Carpetbagger besloot om een bezoekje aan deze carwash te brengen en keek zijn ogen uit. Het gezegde ‘Everything’s bigger in Texas’ blijkt waarheid te zijn, want naast een immense wasgelegenheid is er op het terrein van Buc-ee ook een gigantisch tankstation te vinden waar tientallen voertuigen tegelijkertijd brandstof kunnen tanken.

Onderwerpen: ,

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.