TipTop Car- en Truckwash Doetinchem flink verbouwd

Het filiaal van TipTop Car- en Truckwash in Doetinchem is voorzien van compleet nieuwe apparatuur van Christ. Ook de wasstraat, wasboxen en de stofzuigers zijn van hetzelfde merk. Bedrijfsleider Robert Schepers legt uit wat hem zo aanspreekt aan deze carwash-onderneming. Ook vertelt hij hoe TipTop Car- en Truckwash inspeelt op de coronacrisis.

TipTop Car- en Truckwash telt vier vestigingen. De keten heeft filialen in Doetinchem, Babberich, Borculo en Groenlo. Recentelijk werd de vestiging in Doetinchem grondig opgeknapt. Zo worden er onder andere wasboxen geplaatst. “In week 36 komt een nieuwe wasinstallatie van Christ”, zegt Schepers.

“We hebben voor de wasstraat EVO 4 S gekozen. Deze installatie is zuinig op alle gebieden en dat is een prettige en belangrijke bijkomstigheid”, stelt Schepers. “De machine is volledig aan onze wensen aangepast. Omdat de installatie in een kleinere hal geplaatst wordt, moet het formaat compacter zijn. De hal is wat lager en smaller in vergelijking met de andere locaties. Dat was gelukkig geen enkel probleem voor het team van Christ. Er is voor dezelfde machine gekozen als in het filiaal in Groenlo staat, maar dan in een iets modernere variant. In Doetinchem wordt een nieuw type dakborstel geïnstalleerd en er wordt tevens een dubbele droger geplaatst.”

Strakke uitstraling

Naast de komst van een nieuwe wasinstallatie is er meer veranderd. In Doetinchem is een dak geplaatst met nieuwe verlichting. Er is daardoor een nieuwe uitstraling ontstaan. De buitenkant van de wasgelegenheid is ook veranderd. Zo is de luifel van de carwash verbreed en de deur bij de voorwas vergroot. Ook zijn er meer laadpalen geplaatst. Dankzij de luifel kunnen klanten droog oversteken van de carwash naar de truckwash.

De wasboxen zijn ontwikkeld en geïnstalleerd door Christ.

“Er is tevens een nieuwe muur geplaatst wat voor een strakke uitstraling zorgt”, stelt de bedrijfsleider. “Er zijn daarnaast meer parkeerplaatsen aangelegd om onze klanten voldoende ruimte te bieden. Verder is het stofzuigplein opgeknapt en werden er wasboxen geïnstalleerd. Ook zijn mattenwassers en een grote wasmachine voor het reinigen van bijvoorbeeld paardendekens gepositioneerd. Ook al deze apparatuur is van Christ”, verduidelijkt Schepers.

Uniformiteit

Wat het project in Doetinchem volgens Schepers zo bijzonder maakt, is het gegeven dat de wasinstallatie volledig op de huidige situatie is aangepast: “De grootte van de machine is afgestemd op de locatie en passend gemaakt. Een ander opvallend gegeven is dat de huidige installatie volledig elektrisch is.”

De oudere wasinstallatie was deels hydraulisch en deels elektrisch.” In de toekomst kunnen onze klanten met dezelfde waspas voor dezelfde prijs naar al onze filialen. Met de komst van deze installatie ontstaat meer uniformiteit. Bij elke locatie van TipTop Car- en Truckwash wordt voortaan dezelfde apparatuur en prijsstelling gebruikt. Mensen weten dus precies welke kwaliteit ze kunnen verwachten”, besluit Schepers.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.