Dief steelt Porsche bij carwash en wordt 500 meter verder in de kraag gevat

Een eigenaar van een Porsche 911 GTS keek raar op toen hij ontdekte dat zijn voertuig gestolen werd, terwijl deze bij een handcarwash werd schoongemaakt. Terwijl de rechtmatige eigenaar van een kop koffie genoot, nam een brutale dief de auto mee door zich bij de medewerker van de wasgelegenheid voor te doen als bezitter van de wagen. Deze diefstal liep echter met een sisser af, omdat de boef 500 meter verder in de kraag werd gevat door de politie.

Het voorval speelde zich af in het Australische Melbourne. De bezitter van de 320.000 dollar kostende auto liet de medewerkers van Magic Hand car wash hun werk doen, terwijl hij in een nabijgelegen koffiebar van een bakje troost genoot. Een dief zag dat de auto de carwash binnenging en besloot te wachten totdat het voertuig gewassen was. Vervolgens liep de man, die volgens de politie onder invloed van drugs was, naar de medewerker van de wasgelegenheid toe en vroeg hem om de sleutels van de Porsche.

Hoewel de carwash-medewerker enigszins verbaasd was dat een andere persoon de auto op kwam halen, besloot hij toch de sleutels aan de oplichter mee te geven. Sterker nog: het personeelslid complimenteerde de man met zijn wagen. De dief accepteerde deze lofzang met de volgende zinsnede: “Als jij maar hard blijft werken, rijd jij op een dag ook in zo’n auto.” Vervolgens stapte de dief in zijn gestolen Porsche en wilde hij de plaats delict in allerijl verlaten. Dat verliep niet volgens plan meldt online magazine Boss Hunting.

Schadepost

Drie straten verder zag de lokale politie de rode Porsche opdoemen. De felrode, pas gewassen wagen was een echte blikvanger en de agenten wilden dit voertuig wel eens van dichtbij bekijken. Er was nog geen sprake van een melding van diefstal, maar de boef raakte in paniek. Toen de politie naar hem toe reed, deed de man een poging om weg te vluchten. Een zinloze daad, want hij kon geen kant op. Tijdens zijn vlucht botste de dief met de peperdure auto tegen talloze voertuigen aan. Ver kwam hij niet, want het langzaam rijdende verkeer in het drukke Melbourne zat in de weg. De politie kon de man 500 meter van de plaats delict oppakken.

De dief heeft een flink aantal aanklachten aan zijn broek hangen. Diefstal, rijden zonder rijbewijs, rijden onder invloed en drugsbezit zijn enkele delicten waarvan de man aangeklaagd wordt. De eigenaar van de Porsche blijft achter met een schadepost van meer dan 100.000 dollar.


Onderwerpen: ,

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.