Loogman Carwash en DJ Dos Santos willen zomerhit en nieuwe medewerkers scoren

Loogman Carwash introduceerde in september 2019 ‘Studieschuldenvrij studeren’, waarbij studenten op kosten van de carwashketen konden studeren. Hoewel er tien plekken vrij waren voor studenten, werden er ondanks alle publiciteit slechts zeven ingevuld. Dat kan beter en daarom bundelt Loogman Carwash de krachten met DJ Dos Santos. Het doel is om met het nummer ‘You Keep Me Going’ een zomerhit te scoren waarmee studenten getriggerd worden om voor een studie bij Loogman Carwash te kiezen.

De eerdere campagne rond ‘Studieschuldenvrij studeren’ leverde niet het gewenste resultaat op en daarom was een nieuwe actie vereist. Door aan een aantal voorwaarden te voldoen, kunnen studenten bij de Loogman Groep aan de slag en betaalt de autowasonderneming de studiekosten. Na vier jaar stappen de deelnemers van dit programma studieschuldenvrij de wereld in. Om deze mogelijkheid opnieuw onder de aandacht te brengen, verzon directeur Kees Yzebaert een nieuw plan. Hij schakelde de hulp in van DJ Dos Santos die hij na afloop van een voetbalwedstrijd leerde kennen. De twee raakten in gesprek en begonnen te filosoferen over hoe ze studenten konden interesseren voor de Loogman Groep.

“Om aandacht te vragen voor ‘Studieschuldenvrij studeren’, wilden we als bedrijf iets opvallends voor deze doelgroep doen”, zegt Yzebaert. “Het doel is om een potentiële Top 40 hit te maken met een bijbehorende te gekke videoclip. In eerste instantie dacht de DJ nog dat het een grap was, maar toen hij twee weken later door mij gebeld werd, wist hij dat het serieus was.” De twee zijn vervolgens bij elkaar gekomen om te brainstormen over de bijbehorende clip. In de muziekvideo moest namelijk een verhaal verteld worden dat de doelgroep moet raken.

De videoclip van ‘You Keep Me Going’ werd in een wasstraat van Loogman Carwash opgenomen.

Blauw bloed

Enkele weken later liet de DJ een eerste versie van het nummer horen dat het nèt niet was. Een paar weken later was na wat schaafwerk ‘You Keep Me Going’ een feit. Volgens Yzebaert verwoordt het liedje “perfect” waar Loogman Carwash voor staat: “Er zijn drie regels die precies aangeven waar wij als bedrijf voor staan. De zin ‘You keep me going’ staat voor de ontwikkeling van de Loogman medewerkers die op hun beurt ook weer het bedrijf laten groeien. De passage ‘I’ve got you under my skin; slaat op het blauwe Loogman bloed dat je door je aderen voelt stromen als je bij ons werkt. En de zinsnede ‘I know what you can do’ staat voor het vertrouwen en geloof dat wij in onze medewerkers hebben. We willen dat iedereen het beste uit zichzelf haalt.”

De clip is onder andere opgenomen in een wasstraat van Loogman Carwash. Daarnaast is er ook op andere locaties gefilmd zoals het circuit in Lelystad. En nu? “ Nu hopen we dat ‘You Keep Me Going’ een zomerhit wordt en dat tien (aankomende) studenten deze zomer de stap zullen zetten om samen met Loogman hun studie op te pakken. Over een paar jaar kunnen zij dan heerlijk studieschuldenvrij de wereld in stappen”, besluit Yzebaert.

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.