WWB Carwash neemt het carwash-segment van Nilfisk over

Eind 2020 zet Nilfisk GmbH zijn activiteiten in de carwash-industrie stop. WWB Carwash is de nieuwe licentiepartner, zij zullen de productie en de verkoop voortzetten. Vi-Tech Projects blijft distributeur voor de Nederlandse markt. 

Nilfisk gaat zich meer concentreren op de kernactiviteiten in de markt voor gebouw- en fabrieksreiniging. Volgens de Duitse verkoopdirecteur van Nilfisk, Martin Führer, zullen alle diensten voor bestaande en nieuwe systemen rechtstreeks door Nilfisk worden geleverd. De systemen en producten die nog gepland staan, zullen ook blijven worden geproduceerd, zodat de bestaande klanten van Nilfisk geen verschillen of onderbrekingen in de klantenservice zullen opmerken.

Strategische keuze

Voor Nilfisk is het stoppen van de activiteiten in de carwashsector een strategisch besluit, bovendien beïnvloed door de gevolgen van de coronacrisis. De onderneming stond voor de keuze om ofwel grotere investeringen te doen of zich te concentreren op de kernactiviteiten in de Duitse markt. “We besloten toen dat we de actieve activiteiten op de carwashmarkt wilden stopzetten”, aldus Führer, die de zakelijke beslissing samenvat.

De oplossing van de samenwerking met WWB-Carwash was voor Nilfisk de optimale manier om haar eigen doelen te bereiken. “De dienstverlening aan onze bestaande klanten wordt in de toekomst uiteraard onbeperkt voortgezet.” Verkoopmanager Martin Führer kijkt uit naar het toekomstige werk van WBB-Carwash. In Nederland is en blijft Vi-Tech Projects distributeur.

Onder licentie

In de toekomst zal WWB-Carwash zelfstandig systemen aan klanten verkopen onder licentie van Nilfisk. Klanten krijgen daarom een ​​nieuwe contractpartner met WWB-Carwash, maar blijven systemen van Nilfisk ontvangen. De licentiehouder WWB-Carwash begint niet bij nul in de carwash-industrie. WWB-Carwash moet worden gezien als een spin-off van Nilfisk. Führer bevestigde dat de oprichter van WWB-Carwash momenteel nog steeds een actieve medewerker van Nilfisk is. “Met Uwe Gross neemt een expert in de branche en Nilfisk-technologie de licentie over. Bij Nilfisk is hij onze kennisdrager op het gebied van onderzoek en ontwikkeling in de carwashsector. Met hem zal de bestaande technologie verder worden ontwikkeld en uitgebreid ”, vat Führer de toekomst van de Nilfisk-technologie samen.

Onderwerpen: ,

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

WWB Carwash neemt het carwash-segment van Nilfisk over | CarwashPro

WWB Carwash neemt het carwash-segment van Nilfisk over

Eind 2020 zet Nilfisk GmbH zijn activiteiten in de carwash-industrie stop. WWB Carwash is de nieuwe licentiepartner, zij zullen de productie en de verkoop voortzetten. Vi-Tech Projects blijft distributeur voor de Nederlandse markt. 

Nilfisk gaat zich meer concentreren op de kernactiviteiten in de markt voor gebouw- en fabrieksreiniging. Volgens de Duitse verkoopdirecteur van Nilfisk, Martin Führer, zullen alle diensten voor bestaande en nieuwe systemen rechtstreeks door Nilfisk worden geleverd. De systemen en producten die nog gepland staan, zullen ook blijven worden geproduceerd, zodat de bestaande klanten van Nilfisk geen verschillen of onderbrekingen in de klantenservice zullen opmerken.

Strategische keuze

Voor Nilfisk is het stoppen van de activiteiten in de carwashsector een strategisch besluit, bovendien beïnvloed door de gevolgen van de coronacrisis. De onderneming stond voor de keuze om ofwel grotere investeringen te doen of zich te concentreren op de kernactiviteiten in de Duitse markt. “We besloten toen dat we de actieve activiteiten op de carwashmarkt wilden stopzetten”, aldus Führer, die de zakelijke beslissing samenvat.

De oplossing van de samenwerking met WWB-Carwash was voor Nilfisk de optimale manier om haar eigen doelen te bereiken. “De dienstverlening aan onze bestaande klanten wordt in de toekomst uiteraard onbeperkt voortgezet.” Verkoopmanager Martin Führer kijkt uit naar het toekomstige werk van WBB-Carwash. In Nederland is en blijft Vi-Tech Projects distributeur.

Onder licentie

In de toekomst zal WWB-Carwash zelfstandig systemen aan klanten verkopen onder licentie van Nilfisk. Klanten krijgen daarom een ​​nieuwe contractpartner met WWB-Carwash, maar blijven systemen van Nilfisk ontvangen. De licentiehouder WWB-Carwash begint niet bij nul in de carwash-industrie. WWB-Carwash moet worden gezien als een spin-off van Nilfisk. Führer bevestigde dat de oprichter van WWB-Carwash momenteel nog steeds een actieve medewerker van Nilfisk is. “Met Uwe Gross neemt een expert in de branche en Nilfisk-technologie de licentie over. Bij Nilfisk is hij onze kennisdrager op het gebied van onderzoek en ontwikkeling in de carwashsector. Met hem zal de bestaande technologie verder worden ontwikkeld en uitgebreid ”, vat Führer de toekomst van de Nilfisk-technologie samen.

Onderwerpen: ,

Auteur: Rieneke Kok