WasXpress draait door ondanks sluiting vanwege hennepkwekerij

Eigenaar Martin Trip van de WasXpress in Musselkanaal wil ondanks een gedeeltelijke sluiting van zijn bedrijf doorgaan met auto’s wassen. De roll-over is de komende drie maanden gesloten op last van de gemeente. Dat is gebeurd vanwege de vondst van een hennepkwekerij in hetzelfde pand. Aan de achterzijde van het terrein kunnen klanten nu terecht voor een handwas tegen gereduceerd tarief. Andere services zoals de VIP-behandelingen en het stofzuigen blijven ook doorgaan.

Er staat nu een grote tent op het terrein van carwash WasXpress in Musselkanaal. Eigenaar Martin Trip heeft dan wel de roll-over moeten sluiten, hij blijft wel auto’s wassen. In de tent worden auto’s nu volledig met de hand gewassen voor een speciaal tarief van 10 euro.

Bezwaar

Het is schipperen voor Trip. Begin juli werd een hennepkwekerij in het bedrijfspand aangetroffen door de politie. De gemeente wilde de carwash meteen op slot doen, maar de eigenaar maakte daar bezwaar tegen – de kwekerij stond los van de carwash, het ging alleen om de locatie.

De zaak kwam vorige week voor de rechter en die gaf de gemeente Stadskanaal gelijk. Tot 11 februari is daarom alsnog de boel op slot en de roll-over is nu buiten bedrijf. De sluiting past in het strenge drugsbeleid wat gemeenten de laatste jaren voeren.

Noodsprong

Trip wist van de hennepkwekerij in het pand, vertelt hij aan de telefoon. Achteraf zegt hij dat het een ‘noodsprong’ is geweest, waar hij ‘heel veel spijt’ van heeft.

De eigenaar beschrijft een moeilijk jaar voor zijn bedrijf. In de regio is onlangs een carwash geopend met een vergelijkbaar profiel als de WasXpress, waardoor de klandizie afnam. Bovendien kampte Trip met effecten van de coronacrisis, onder meer door medewerkers in de ziektewet. Hij hoopte de gaten te dichten door de kwekerij toe te laten.

Vanaf nu wil de ondernemer vooruit kijken. “Hard aanpoten, slim ondernemen en alles legaal”, vervolgt Trip.  Ondanks de gesloten roll-over wil hij schone auto’s leveren voor zijn klanten en zijn personeel aan het werk houden.

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is de vaste redacteur voor CarwashPro. Ze schrijft daarnaast regelmatig voor andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.