Plek voor 600 auto’s tijdens de Disco Carwash van Century

Century Wasstraat in Groningen bouwt vrijdagavond 11 december de carwash om tot disco. De entree bedraagt 15 euro, dan wordt de auto wel meteen gewassen met het meest uitgebreide wasprogramma. Century heeft capaciteit voor 600 voertuigen tijdens de disco-uurtjes. 

Normaal gezien sluit Century Wasstraat op vrijdagavond om 19.00 uur. Op 11 december klinkt om 19.00 uur juist het startschot voor de disco-wash. Tot 21.30 draait er een DJ allerlei hits die bezoekers via de autoradio kunnen horen en is de carwash feestelijk uitgedost met discolichten. Alles is coronaproof: bezoekers moeten wel in de auto blijven zitten. Het ‘diamant’ programma duurt 8 minuten in de 50 meter lange wasstraat.

“Wat zouden wij maar al te graag weer een drankje willen doen in onze stamkroeg, helemaal los willen gaan op een festival of met de voetjes van de vloer willen in onze favoriete discotheek. De huidige tijd laat dit helaas nog niet toe, maar wie heeft gezegd dat er helemaal geen mogelijkheden meer zijn?” vraagt Century Autogroep zich af.

Waspas opwaarderen

Een ritje door de disco-wasstraat kost 15 euro, de auto wordt dan gewassen met het meest uitgebreide programma. Ook is er gelegenheid om een waspas aan te schaffen en op te waarderen met een saldo van 50 euro, het wasprogramma is dan gratis.

Century houdt wel vaker acties, maar meestal zijn het kortingsacties, vertelt marketingman Matthijs van der Woude van het bedrijf. “Twee jaar terug hebben we rond Halloween een haunted carwash gedaan. Dat was een enorm succes. We hopen dat met de discoavond te herhalen. Het bericht is al opgepakt door de lokale media en we maken bestaande en nieuwe klanten er via allerlei kanalen op attent.”

De wasstraat kan tijdens de extra openingsuren 600 auto’s wassen met het Diamant programma. “We hopen op een drukke avond.”

Meer dan wassen

Century maakt gebruik van de techniek van Christ Wash Systems. De wasstraat is onderdeel van de Century Autogroep. De carwash in Groningen, in een bestemmingsgebied langs de ringweg van de stad, is onderdeel van een campus van Century. Je vindt hier ook een tankstation, autoschadeherstelbedrijf en autodealers van onder meer Audi, Volkswagen en Skoda. De wasstraat wordt commercieel ingezet, maar ook voor het onderhoud en levering van de voertuigen van de autodealers.

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.