Tamoil ziet toegevoegde waarde van carwash bij tankstations

Bij 51 van de 225 tankstations van Tamoil is een carwash te vinden. De oliemaatschappij gaat in de toekomst zwaarder inzetten op wassen. Deze zomer lanceerde Tamoil het wasconcept T-Wash. 

In november nam Tamoil zeven tankstations over van Hartholt Olie, daarbij hoorden ook drie carwashes – zowel roll-overs als wasboxen. De oliemaatschappij heeft met de uitbreiding nu 225 tankstations in Nederland. Zo’n driekwart daarvan is onbemand. Op 51 locaties is ook een carwash. Dat zijn uiteenlopende wasgelegenheden, zowel roll-overs als boxen en kettingwasstraten.

Tamoil directeur Ronald Kempen laat desgevraagd weten: “Dit heeft te maken met hoe ons netwerk historisch gezien is ontstaan. Dat geldt ook voor het soort locatie van de betreffende tankstations en carwashes, in de wijk of juist op een industriegebied.”

Meerwaarde

Tamoil is overtuigd van de meerwaarde van de combinatie van tanken en wassen. In de zomer is achter het onbemande tankstation in Nieuw Vennep juist een bemande carwash geopend: met kettingbaan, stofzuigers en drie wasboxen waaronder eentje voor het wassen van grotere voertuigen zoals campers. Bij deze carwash wordt ook een waspas ingezet waarmee bezoekers extra korting kunnen krijgen.

Ook wordt er geïnvesteerd in roll-overs en wasboxen. De roll-overs zijn uitgevoerd in de kleuren van Tamoil. Bij de locaties in Veghel en aan de Peizerweg in Groningen staan er buiten roll-overs, dat valt onder T-Wash. “Uit dat alles blijkt wel dat wij geloven in de toegevoegde waarde van carwashes, ook bij onbemande tankstations,” aldus Kempen.

Zelfstandige shops

Vooralsnog zijn er geen plannen bij Tamoil om op grote schaal te standaardiseren als het gaat om techniek of inkoop voor carwashes. Kempen: “dit is mede ingegeven door het feit dat de carwashes vaak niet door ons zelf worden geëxploiteerd, maar veelal door de zelfstandige shopagent aan wie wij de shop en/of carwash hebben verhuurd. Daarnaast zijn de carwashes ook niet altijd ons eigendom maar onderdeel van het in zijn totaliteit gehuurde station.”

Wel is Tamoil aan de marketingkant druk om een eenduidiger uitstraling te krijgen, vandaar de start met het merk T-Wash. “Dit zullen wij de komende jaren verder uitrollen,” zegt Kempen.

Lees ook: 

Onderwerpen: ,

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tamoil ziet toegevoegde waarde van carwash bij tankstations | CarwashPro

Tamoil ziet toegevoegde waarde van carwash bij tankstations

Bij 51 van de 225 tankstations van Tamoil is een carwash te vinden. De oliemaatschappij gaat in de toekomst zwaarder inzetten op wassen. Deze zomer lanceerde Tamoil het wasconcept T-Wash. 

In november nam Tamoil zeven tankstations over van Hartholt Olie, daarbij hoorden ook drie carwashes – zowel roll-overs als wasboxen. De oliemaatschappij heeft met de uitbreiding nu 225 tankstations in Nederland. Zo’n driekwart daarvan is onbemand. Op 51 locaties is ook een carwash. Dat zijn uiteenlopende wasgelegenheden, zowel roll-overs als boxen en kettingwasstraten.

Tamoil directeur Ronald Kempen laat desgevraagd weten: “Dit heeft te maken met hoe ons netwerk historisch gezien is ontstaan. Dat geldt ook voor het soort locatie van de betreffende tankstations en carwashes, in de wijk of juist op een industriegebied.”

Meerwaarde

Tamoil is overtuigd van de meerwaarde van de combinatie van tanken en wassen. In de zomer is achter het onbemande tankstation in Nieuw Vennep juist een bemande carwash geopend: met kettingbaan, stofzuigers en drie wasboxen waaronder eentje voor het wassen van grotere voertuigen zoals campers. Bij deze carwash wordt ook een waspas ingezet waarmee bezoekers extra korting kunnen krijgen.

Ook wordt er geïnvesteerd in roll-overs en wasboxen. De roll-overs zijn uitgevoerd in de kleuren van Tamoil. Bij de locaties in Veghel en aan de Peizerweg in Groningen staan er buiten roll-overs, dat valt onder T-Wash. “Uit dat alles blijkt wel dat wij geloven in de toegevoegde waarde van carwashes, ook bij onbemande tankstations,” aldus Kempen.

Zelfstandige shops

Vooralsnog zijn er geen plannen bij Tamoil om op grote schaal te standaardiseren als het gaat om techniek of inkoop voor carwashes. Kempen: “dit is mede ingegeven door het feit dat de carwashes vaak niet door ons zelf worden geëxploiteerd, maar veelal door de zelfstandige shopagent aan wie wij de shop en/of carwash hebben verhuurd. Daarnaast zijn de carwashes ook niet altijd ons eigendom maar onderdeel van het in zijn totaliteit gehuurde station.”

Wel is Tamoil aan de marketingkant druk om een eenduidiger uitstraling te krijgen, vandaar de start met het merk T-Wash. “Dit zullen wij de komende jaren verder uitrollen,” zegt Kempen.

Lees ook: 

Onderwerpen: ,

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.