CarwashPro Jaaroverzicht (4): Venlo wordt twee grote kettingwasstraten rijker

Zowel Coppus Carwash als Washin7 hebben hun oog laten vallen op locaties met veel omliggende detailhandel in Venlo. Coppus opende deze zomer, Washin7 in december. Lees erover in deze terugblik op de zomermaanden. 

Washin7 haalde meerdere keren het nieuws het nieuws van CarwashPro dit jaar. Een nieuwe vestiging in Venlo stond op stapel en in Eindhoven werd er flink gebouwd én verbouwd aan een bestaande en een nieuwe locatie.

Coronaproof

In de zomermaanden gaf de keten het startschot voor coronaproof-evenementen in de carwash met een show van DJ La Fuente. Terwijl hij draaide, konden klanten wassen en stofzuigen. Eigenaar Frank Vekemans noemde het “Carwash-disco 4.0!”

Er werd gewerkt met een tijdslot. 28 klanten tegelijkertijd konden een uur lang hun voertuig reinigen en in de tussentijd naar een optreden van La Fuente te luisteren. Tijdens deze set werden de deuren van de carwash gesloten, zodat er geen nieuwe mensen meer bij konden. In de ticketprijs zat een rit door de carwash inbegrepen waarin klanten van het meest luxe wasprogramma gebruik konden maken.

Lange kettingwasstraten

Venlo wordt gezien als een goede locatie vanwege de omliggende detailhandel. Deze zomer werd duidelijk dat zowel Washin7 als Coppus Carwash hun oog hadden laten vallen op de stad. “Deze plek is zeer gunstig”, vertelt Vekemans. “Naast een bouwmarkt zijn er ook filialen van hamburgerrestaurants, supermarkten en woonwinkels in de nabije omgeving te vinden. Er komen veel potentiële klanten langs. Er komt een hal van 2.800 vierkante meter en er wordt een 60 meter lange kettingwasstraat van Holz geplaatst. Circa 30 stofzuigplaatsen worden daar gerealiseerd. Dit project wordt de grootste vestiging van Washin7.”

Ondernemer Stijn Coppus kwam tot dezelfde conclusie als Vekemans: Venlo is een goede locatie. Hij opende deze zomer Coppus Carwash in Venlo: een 45 meter lange kettingwasstraat van DICO. CarwashPro bezocht de locatie voor een carwashtour, zie de video onderaan dit artikel.

Deze nieuwe wasgelegenheid is gelegen aan de Van Leeuwenhoekstraat in Venlo. Coppus: “Het is een goede locatie die vlakbij een groot winkelcentrum ligt. Er komt heel veel publiek voorbij dus de plek voor een carwash is uitstekend. Naast de wasgelegenheid is ruimte voor ruim tweehonderd parkeerplekken die later dit jaar klaar moeten zijn. Er is ook ruimte voor twee winkels naast het pand, dus hopelijk krijgen we snel nieuwe buren zodat er nog meer mensen naar dit winkelgebied komen.”

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.