ANAC Nijmegen zonnepanelen

ANAC Carwash plaatst 396 zonnepanelen in Nijmegen

foto: ANAC Carwash

In het kader van verduurzaming plaatst ANAC deze week 396 zonnepanelen op het dak van hun locatie aan de Energieweg in Nijmegen. Deze zonnepanelen moeten jaarlijks ruim 135.000 kWh op gaan wekken en hebben bij zon een Wattpiek van 148.500.

De zonnepanelen worden geplaatst op het dak van de hal achter het tankstation. De zonnepanelen worden geplaatst door Kemkens Solar. “Wij zijn elke dag bezig met het optimaliseren van onze processen en het zo efficiënt mogelijk laten draaien van onze installaties, om zo het gebruik van energie te reduceren”, aldus operationeel directeur van ANAC Leon van Stippent. “Wel zullen we altijd energie nodig hebben om onze klanten van een schone auto te kunnen voorzien. Dankzij de energie die we opwekken met deze zonnepanelen maken we autowassen weer een stukje duurzamer”.

ANAC Nijmegen zonnepanelen 2

Nijmegen is voor ANAC de tweede locatie waar zonnepanelen gelegd worden, maar zeker niet het laatste. Eerder werd ook al het dak van ANAC Carwash in Breda aangepakt. Daar werden oktober vorig jaar al 260 zonnepanelen geplaatst met een Wattpiek van 97.500.

Biologisch afbreekbare zeep

Naast zonnepanelen is ANAC nog veel meer met het milieu bezig. Zo wordt gebruik gemaakt van niet- agressieve, biologisch afbreekbare zeepsoorten en wordt 85 procent van het gebruikte water in eigen beheer gerecycled. Afvalwater wordt van slib ontdaan en het slib wordt verantwoord afgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf.

De ANAC Carwash locatie aan de Energieweg ondergaat komende maanden een grote metamorfose: boven op de huidige wasstraat wordt een overdekt stofzuigplein gebouwd waar 33 auto’s tegelijkertijd kunnen stofzuigen. Het dak van dit nieuwe stofzuigplein zal volledig uit zonnepanelen bestaan. De verbouwing zal voornamelijk ’s nachts plaatsvinden waardoor minimale overlast voor de klanten wordt verwacht.

Lees ook:

Auteur: Paul Van den Bogaard

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.