CarPro Carwash Weert zonnepanelen

CarPro Carwash zet verder in op verduurzaming met zonnepanelen in Weert

CarPro Carwash Weert zonnepanelen

CarPro Carwash heeft naast de vestigingen in Best en Nuenen nu ook zonnepanelen op het dak van CarPro Weert. Hiermee kan de carwash in ongeveer de helft van de energiebehoefte voorzien.

Naast economische motieven zijn er ook praktische redenen waarom zonnepanelen uitermate geschikt zijn voor autowasstraten, zegt Max Wijlaars (commercieel manager) van CarPro Carwash. “In het geval van CarPro Weert ligt het hele dak nu vol met 200 panelen (60.000 wattpiek). Wij kunnen hiermee zoals gezegd in ongeveer de helft van onze energiebehoefte voorzien. In tijden van schaarste en overbelasting op het stroomnet verminderen we de netbelasting hiermee dus met zo’n 60.000 watt per (zonnige) dag. We verbruiken dus direct wat we opwekken, dit heeft tevens een efficiëntievoordeel in vergelijk met salderen.”

Verantwoord ondernemen

Bij CarPro staat MVO – maatschappelijk verantwoord ondernemen – hoog op de agenda. “Dat heeft te maken met het feit dat we veel gebruik maken van natuurlijke grondstoffen. Wanneer je in het geval van het waterverbruik (400 liter per auto) tot 90 procent kan hergebruiken maakt dit een enorm verschil op de grondwaterreserves en het kraanwater. Dit geldt ook zeker voor ons stroom en gasverbruik, op dit moment hebben drie van de vier vestigingen geen gasverbruik meer en zijn ook voorzien van zonnepanelen.”

Lees ook: 

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.