Politie zoekt afpersers Rotterdamse carwash

De bedrijven van twee ondernemers in Rotterdam-West, waaronder een carwash zijn in januari en maart dit jaar meerdere keren beschoten. En afgelopen zondagnacht was het weer raak. De slachtoffers worden afgeperst en om die afpersing kracht bij te zetten zijn verschillende panden onder vuur genomen. De politie wil nu via het TV-programma Opsporing Verzocht achterhalen wie de daders zijn.

In de uitzending van dinsdag 18 mei werd de beschieting van autowas en poetsbedrijf Clean & Shine in Rotterdam behandeld. Op 21 maart dit jaar kwamen drie mannen langs bij een carwash van een van de ondernemers. Een vierde man maakte de eigenaar van de autowasserette telefonisch duidelijk dat hij geld moest betalen, anders ‘zou hij het wel merken.’ Drie dagen later werd aan dat dreigement gehoor gegeven en opende een man op 24 maart het vuur op de carwash.

Dreigende situatie

Op andere dagen volgden meer beschietingen. Hierdoor is er in Rotterdam-West veel onrust ontstaan. De politie wil deze dreigende situatie zo snel mogelijk stoppen en riep tijdens de uitzending op tot het delen van informatie over wie erachter kan zitten en/of wie de uitvoerders zijn.

Lees ook:

Auteur: Paul Van den Bogaard

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.