Stand, Alone, Mitter, DIco

Dico introduceert Stand-Alone-Mitter

Dico Technik uit Keulen heeft een nieuwe toevoeging voor bestaande wasstraten bedacht. “De Stand-Alone-Mitter kan aan iedere wasstraat worden toegevoegd, mits er ruimte is natuurlijk”, zegt Jeroen Visser van Dico. Hij denkt dat het een leuke manier is om wat extra aan een wasbeurt te kunnen verdienen. “Hij kan op het einde van een band als droog-mitter na de blowers of als alternatief voor de dakborstel.”

De Mitter is een apparaat waarbij op en neer gaande textielstroken over de auto wrijven. Het apparaat is volgens Visser in de Verenigde Staten erg populair bij wasstraten. “Vooral doordat dakborstels geen zin hebben bij grote pick-up trucks.” Hier in Nederland is het volgens hem vooral een mooie toevoeging om wax goed te verspreiden en in te wrijven. “Je kunt er toch weer een euro of meer extra voor vragen in wasstraat. Daarnaast geeft het een mooie beleving.”

Investering

De extra unit kost volgens Visser zo’n 19.000 euro. “Het systeem is vanwege roestvrij staal wel duurzaam en gaat zeker lang mee.” Het mooie is volgens hem ook dat de machine met een speciaal ‘retract systeem’ kan worden geleverd. “Dit houdt in dat als men een wasprogramma zonder de mitter heeft genomen, de textielstroken pneumatisch worden opgetrokken. De auto rijdt er dan zonder aanraking onderdoor.” Ook dat is weer extra duurzaam volgens hem. “Daarnaast ziet de klant dat de stroken niet naar beneden komen en wordt deze eigenlijk automatisch gemotiveerd om de volgende keer wel een wat duurder programma te kiezen.”

De Stand-Alone-Mitter wordt elektrisch aangedreven en voor plaatsing is zo’n tweeënhalve meter op de band nodig. In de machine hangen tachtig stroken die worden aangedreven door vier pneumatische cilinders op perslucht. “De stroken zijn in verschillende kleuren te leveren zodat ze makkelijk op de kleuren in de wasstraat kunnen worden aangepast.” Op dit moment is in Nederland één exemplaar geplaatst. “Onlangs hebben we in Enschede de eerste geïnstalleerd. Ik denk niet dat het echt storm gaat lopen. Daar is de markt te klein voor. Maar het is zeker een leuke toevoeging aan de beleving in de wasstraat en natuurlijk om wat extra op een programma te verdienen.”

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos is vaste redacteur van vakblad CarwashPro en zo nu en dan schrijft hij voor wat andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.