Kärcher Tact

Nieuwe generatie stof- en waterzuigers van Kärcher

Kärcher lanceert een nieuwe generatie stof- en waterzuigers met verbeterde automatische filterreiniging. Het gaat om vier nieuwe modellen met het nieuwe systeem wat ervoor zorgt dat ook na een grote hoeveelheid fijnstof de zuigkracht constant blijft. De machines zijn ontwikkeld met behulp van kritische professionals in de automotive wereld en zijn extra geschikt voor de carwash en autopoetsbedrijven vanwege het vermogen om verschillende vloeistoffen te verwijderen.

Het gaat om modellen NT 30/1 Tact L, NT 30/1 TE L, NT 40/1 Tact TE L en de NT 50/1 Tact TE L. Het design is eenvoudig, net als de bediening van het apparaat. “We hebben de de slangaansluiting in de kop geïntegreerd om het nettovolume in het reservoir te vergroten. Tevens is het makkelijker om het apparaat te legen”, aldus Jop Küster, marketing manager van Kärcher. Het filtersysteem Tact is efficiënter en stiller geworden.

Tact-systeem

Het Tact-systeem reinigt automatisch het vlakfilter van de stofzuiger door middel van een plotse ommekeer van de luchtstroom. Dit gebeurt zonder werkonderbreking of merkbaar verlies van zuigkracht. Nieuw is dat het stof nu uitgeblazen wordt met een groter luchtvolume. Middels een centrale draaiknop kan een gebruiker een reinigingsinterval van 15 of 60 seconden kiezen, afhankelijk van de hoeveelheid stof. Het systeem zorgt voor een reductie van onderhoudskosten en een langere levensduur van het filter.

De nieuwe modellen zijn gecertificeerd voor stofklasse L. De TE-versies hebben een geïntegreerd stopcontact voor het aansluiten van elektrisch gereedschap. In de carwash is de machine daarom multifunctioneel te gebruiken. De NT 50/1 TE L beschikt over een oliebestendige, geïntegreerde afvoerslang voor eenvoudig afvoeren van vloeistoffen. Dit maakt de machine geschikt om een wasstraat onder handen te nemen.

Accessoires

Naast de machines kregen ook de accessoires een upgrade, vooral om het gebruik te vereenvoudigen. “In de ronding werd rubber verwerkt. Hierdoor ligt de ergonomische bocht comfortabel in de hand en is deze ook een langere tijd te gebruiken”, zegt Küster. Grotere clips aan de zuigmond zorgen ervoor dat snel te wisselen is tussen verschillende opzetstukken. “Zo kan makkelijk gewisseld worden tussen het zuigen van stof en water.” Een nieuwe lijn tools in de professionele lijn van Kärcher geschikt voor de carwash.

“De grote metalen zwenkwielen en een veiligheidsbumper voor op de behuizing zorgen voor een lange levensduur, ook bij veeleisende omstandigheden.” Dankzij de flexibele opbergruimte kunnen slang en netsnoer veilig worden opgeborgen. Op de stofzuiger zit een antislip opslagzone.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nieuwe generatie stof- en waterzuigers van Kärcher | CarwashPro
Kärcher Tact

Nieuwe generatie stof- en waterzuigers van Kärcher

Kärcher lanceert een nieuwe generatie stof- en waterzuigers met verbeterde automatische filterreiniging. Het gaat om vier nieuwe modellen met het nieuwe systeem wat ervoor zorgt dat ook na een grote hoeveelheid fijnstof de zuigkracht constant blijft. De machines zijn ontwikkeld met behulp van kritische professionals in de automotive wereld en zijn extra geschikt voor de carwash en autopoetsbedrijven vanwege het vermogen om verschillende vloeistoffen te verwijderen.

Het gaat om modellen NT 30/1 Tact L, NT 30/1 TE L, NT 40/1 Tact TE L en de NT 50/1 Tact TE L. Het design is eenvoudig, net als de bediening van het apparaat. “We hebben de de slangaansluiting in de kop geïntegreerd om het nettovolume in het reservoir te vergroten. Tevens is het makkelijker om het apparaat te legen”, aldus Jop Küster, marketing manager van Kärcher. Het filtersysteem Tact is efficiënter en stiller geworden.

Tact-systeem

Het Tact-systeem reinigt automatisch het vlakfilter van de stofzuiger door middel van een plotse ommekeer van de luchtstroom. Dit gebeurt zonder werkonderbreking of merkbaar verlies van zuigkracht. Nieuw is dat het stof nu uitgeblazen wordt met een groter luchtvolume. Middels een centrale draaiknop kan een gebruiker een reinigingsinterval van 15 of 60 seconden kiezen, afhankelijk van de hoeveelheid stof. Het systeem zorgt voor een reductie van onderhoudskosten en een langere levensduur van het filter.

De nieuwe modellen zijn gecertificeerd voor stofklasse L. De TE-versies hebben een geïntegreerd stopcontact voor het aansluiten van elektrisch gereedschap. In de carwash is de machine daarom multifunctioneel te gebruiken. De NT 50/1 TE L beschikt over een oliebestendige, geïntegreerde afvoerslang voor eenvoudig afvoeren van vloeistoffen. Dit maakt de machine geschikt om een wasstraat onder handen te nemen.

Accessoires

Naast de machines kregen ook de accessoires een upgrade, vooral om het gebruik te vereenvoudigen. “In de ronding werd rubber verwerkt. Hierdoor ligt de ergonomische bocht comfortabel in de hand en is deze ook een langere tijd te gebruiken”, zegt Küster. Grotere clips aan de zuigmond zorgen ervoor dat snel te wisselen is tussen verschillende opzetstukken. “Zo kan makkelijk gewisseld worden tussen het zuigen van stof en water.” Een nieuwe lijn tools in de professionele lijn van Kärcher geschikt voor de carwash.

“De grote metalen zwenkwielen en een veiligheidsbumper voor op de behuizing zorgen voor een lange levensduur, ook bij veeleisende omstandigheden.” Dankzij de flexibele opbergruimte kunnen slang en netsnoer veilig worden opgeborgen. Op de stofzuiger zit een antislip opslagzone.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.