Mercedes

DICO ontwikkelt upgrades voor bestaande kettingwasstraten

Mercedes

Carwashproducent DICO heeft meerdere vernieuwingen en upgrades ontwikkeld voor de waswereld. De innovaties kunnen als upgrade aan de meeste bestaande units worden toegevoegd en kunnen onafhankelijk van elkaar worden geïmplementeerd. Het personaliseren van wasgelegenheden staat namelijk hoog in het vaandel bij het van oorsprong Duitse bedrijf.

Het bedrijf komt bijvoorbeeld met een vernieuwde versie van het WaVe-kassa- en -managementsysteem. De nieuwste versie kan gekoppeld worden aan een automatisch kentekenherkenningssysteem. Dit systeem werd ontwikkeld in samenwerking met partners Walnut en Poseidon Security. Het is een manier om klantengedrag te monitoren en te leren kennen. Daarnaast is er een loyaliteitsprogramma aan te koppelen.

High tech

DICO komt ook met een nieuwe onbemande betaalterminal. Bij de noviteit wordt door middel van een groot touchscreen met videobeelden en geluidsfuncties de klant eenvoudig en snel door het betaalsysteem en de mogelijke wasopties geleid. Er kan op alle mogelijke manieren betaald worden met pin, creditcard, waspas of contant geld. De terminal kan op een makkelijke manier wasprogramma’s upsellen.

De laatste vernieuwing van de fabrikant is een geheel nieuw uitrijscherm 3.0. Dit scherm vervangt traditionele stilstaande en saaie schermen en stoplichten. Een grote 55 of 65 inch HD-monitor aan het einde van de wasstraat telt in grote cijfers af naar nul, zodat de klant weet wanneer hij kan uitrijden, laat een live HD-beeld van de glimmende auto zien, bevestigt het gekozen wasprogramma én wordt helemaal groen met een grote uitrij-richtingspijl bij uitrijden. Het geheel is online gelinkt, zodat wijzigingen direct zelf doorgevoerd kunnen worden en in rust-modus een eigen reclameboodschap getoond kan worden. Het is geschikt voor iedere wasstraat.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.