Kenotek, Bologna

Kenotek wint Innovatie Award met Biotek

Kenotek, Bologna

Onlangs introduceerde chemieproducent Kenotek een nieuw gamma aan producten genaamd Biotek. De fabrikant werd hiervoor beloond met een Innovatie Award. De lijn is speciaal ontworpen voor wasbedrijven met een recycling-systeem. De producten zijn vooral bedoeld om problemen met het recyclen van water tegen te gaan. Als voorbeeld wordt bijvoorbeeld de stankproblematiek van het hergebruikte water gegeven. 

De productlijn kwam tot stand door de veranderende milieuregels. Vooral in België zijn deze een stuk strenger geworden afgelopen tijd. Biotek speelt daarom in op de strenge recyclingregels. Volgens de fabrikant is er een groot probleem dat recyclen met zich meebrengt, namelijk stank. Dat moet opgelost worden door de nieuwe chemische producten.

Biotek

Volgens Kenotek is het met Biotek gelukt om bacteriën die de stank veroorzaken te onderdrukken. De bacteriën die wel nodig zijn voor een goede zuivering van het water blijven leven en worden door de chemie gestimuleerd, waardoor de nieuwe producten bijdragen aan een goede zuivering. Door een goede balans in de chemische samenstelling blijft de bacteriologische balans behouden. De Innovatie Award werd onlangs uitgereikt tijdens een beurs in Amsterdam.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Kenotek wint Innovatie Award met Biotek | CarwashPro